Kültür-Sanat

Ahunur Özkarahan’ın ‘Doğanın Ritmine Dönüş’ sergisi Halka Sanat’da

0
Ahunur Özkarahan

Ahunur Özkarahan’ın son dönem baskı çalışmalarını içeren ‘Doğanın Ritmine Dönüş‘ temalı kişisel sergisi, 4 – 18 Ekim 2016 tarihleri arasında Kadıköy Caferağa’da bulunan Halka Sanat’ta izlenebilecek.

57

Sergi’de Ahunur Özkarahan’ın, çinko ve bakır plakalar üzerine çalıştığı, dijital ve klasik baskı tekniklerini birleştirdiği çalışmalarını görmek mümkün. Serginin teması olan “Doğa’nın Ritmine Dönüş” sanatçının en duyarlı olduğu ekoloji konusunun da altını da çiziyor.

56

Şehir hayatının insanlar ve çevre üzerinde yarattığı olumsuz etkileri geriye çevirme, tekrar doğal olana dönme ideali çerçevesinde çaba harcadığını ifade eden Özkarahan, bu nedenle kişisel hayatında ve her alanda doğal olanı seçtiğimi belirtiyor.  Bu konularda farkındalığı arttırmak için, uzun süredir üzerinde çalışıp bilgi ve deneyim kazandığı baskı resim tekniğini kullandığını da sözlerine ekleyen Ahunur Özkarahan, çalışmalarında doğada çektiği fotoğrafları plakaya aktarmakta, dokular, çizimler, chine¬collé eklemeler gibi birçok farklı tekniği kullanarak baskılarını oluşturmakta.

Ahunur Özkarahan

Ahunur Özkarahan

Özkarahan küresel ısınma ve iklim değişikliği, nüfus artışı, temiz ve doğal gıdaya ulaşamama ve yeterli yeşil politikaların olmayışının dünyanın şu andaki en önemli sorunlar olduğunu da belirtiyor.

Sanatçının çalışmaları hakkında atölyesinin facebook sayfası creArtive İstanbul üzerinden bilgi edinebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete, Kadıköy Gazetesi)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.