Kültür-SanatManşet

Haluk Bilginer ile Esra Bezen Bilgin, ‘Pencere’ ile aynı sahnede

0

Oyun Atölyesi, 2016/2017 tiyatro sezonunu, İngiliz tiyatro oyunu yazarı, film yönetmeni ve senarist David Hare’in, Pencere adlı oyunu ile açıyor!

David Hare

David Hare

Oyunu rejisi, “Neva” (2014) “İksir” (2013) gibi sinema, “İstanbul’un Altınları” (2011) “Ece” (2008) “Evimin Erkeği” (2007) gibi dizi filmlerin yönetmeni olan Birkan Uz’a ait.

Oyunun sahne tasarımı : Gamze Kuş, Müzikleri : Çağrı Beklen, Işık tasarımı : Kemal Yiğitcan’ın imzasını taşıyor.
Oyunda, Haluk Bilginer ve Esra Bezen Bilgin’in yanı sıra, genç oyuncu Kürşat Demir’de rol alıyor.

Oyun Atölyesi’nin yeni oyunu “Pencere”de Haluk Bilginer’e, İzmit Şehir Tiyatrosu’nda ve Talimhane Tiyatrosu’ndan oynadığı klasik ve çağdaş oyunlarda, pek çok önemli rolde, övgüye değer icralar gerçekleştiren Esra Bezen Bilgin eşlik ediyor.

Haluk Bilginer ve Esra Bezen Bilgin

Haluk Bilginer ve Esra Bezen Bilgin

Oyunun konusu

Tom ve Kyra…Farklı dünya görüşleri olan bir kadın ve bir adam… İlişkilerinin bitmesinden 3 yıl sonra Tom’un Kyra’yı ziyaret etmeye karar verdiği o soğuk gece de, tüm yargılarından kurtulup yeni bir hayat kurabilecekler mi?

Oyunun Tam Kadrosu

22

Yazan : David Hare
Çeviren : Haluk Bilginer
Yöneten : Birkan Uz
Sahne Tasarımı : Gamze Kuş
Müzik :Çağrı Beklen
Işık Tasarımı : Kemal Yiğitcan
Yönetmen Asistanları : Melih Pamukçu/Aynur Güçlü

Oynayanlar

Esra Bezen Bilgin
Haluk Bilginer
Kürşat Demir

David Hare’in “Pencere” adlı oyunu daha önce, 1996/1997 sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından “Göğe Açılan Pencere” adı ile sahnelenmişti. Oyunu Kazım Akşar yönetmiş, başrolleri ise Çetin Tekindor, Zerrin Tekindor ve Aclan Büyüktürkoğlu üstlenmişti.

Ayrıca David Hare’in bir başka oyunu olan “Aşk Çember’i 2003/2004 tiyatro sezonunda, Kent Oyuncuları tarafından sahnelenmişti. Oyunu, Mehmet Birkiye yönetmiş, baş rolleri ise Müşfik Kenter, Kadriye Kenter, Engin Hepileri, Yeşim Koçak, Esra Kızıldoğan Uygur Mehmet Birkiye paylaşmıştı.

 

Haber: Murat Akdağ

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.