EnerjiManşet

Rainbow Warrior, Güneşin Kahramanları ile Türkiye’de güneşe yelken açıyor

0

Greenpeace’in efsane gemisi Rainbow Warrior, daha güzel, daha yeşil, daha umut dolu, daha güneşli bir gelecek için “Güneşe Yelken Aç” sloganıyla 6 Eylül Salı günü Türkiye’ye geliyor.

Şiddetsiz eylemleri ile dünya üzerindeki pekçok insana ilham veren Rainbow Warrior, bu defa Akdeniz’in en büyük doğal kaynağı ‘güneş’ için sesimizi yükseltmeye davet ediyor.

22

Kasım ayında Fas’ta düzenlenecek İklim Zirvesi yolunda Akdeniz boyunca umut ve güneşin mesajını taşıyacak Rainbow Warrior, Türkiye’nin enerji geleceğinde güneş enerjisinin rolünün tartışılacağı bir platform olarak Eylül ayı boyunca Türkiye’de olacak.

Rainbow Warrior’ın Türkiye turu 6 Eylül Salı günü 13.00’te Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un gerçekleştireceği açılış ile başlayacak. Ardından turizm ve enerji sektörlerinin öncü isimleri bir araya gelecekleri toplantıda turizm sektöründe güneş enerjisinin kullanımını tartışacaklar. Rainbow Warrior, Bodrum’un ardından sırasıyla Sığacık, Çeşme, Bozcaada, Çanakkale ve İstanbul’da “Güneşe Yelken Aç”acak.

Rainbow Warrior, Güneşin Kahramanları’nı da getiriyor

23

Kezban Karaman

Rainbow Warrior gelirken “güneşin kahramanlarını” da yanında getiriyor. Sinop’tan ev hanımı Kezban Karaman, Konya’dan çiftçi Esat Arslan, İzmir Güzelbahçe’den çoban Mustafa Kahya, Bursa’dan imam Cemil Sancar, İstanbul’dan müzisyen Taner Örgün…  Güneşin Kahramanları’nın hikayelerinin videoları da Rainbow Warrior’un Türkiye turu boyunca paylaşılacak.

Greenpeace’in “Güneşe Yelken aç” imza kampanyasına buradan katılabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.