Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Pancake – Sevin Turan Bettscheider

0

Haftasonu geldi çattı. Haftasonu kahvaltısı için aklıma bir hafta önceden pancake fikri yerleşmişti bile. Hafta içi erken kalkıp sabah enerjisiyle çalışmak bizim için daha etkili olduğu için, kahvaltıyı meyve, kuruyemiş ve kahveyle geçiştirip, aynı zamanda da verimli zaman kazanmış oluyoruz. Çalışma alışkanlıkları herkes için farklıdır tabi. Bu alışkanlık benim ve eşim için geçerli. Ama bu alışkanlığı genelde  hafta sonu  sağlam bir kahvaltı ile bozuyoruz. Geçen haftada kahvaltıda da pancake vardı. Tarifi kolay ve lezzetli. Şeker oranını ruh halime göre değiştiriyorum. Pancake genelde reçel veya akçaağaç şurubuyla yenildiği için zaten tatlı oluyor. Kahvaltılık soslarla da yemek için bazen şeker oranını daha da az kullanıyorum. Gelelim tarife:

13

Malzemeler:

2 yumurta

250 gr süt

60 gr şeker

yarım vanilya çubuğu

170 gr un

bir tutam tuz

Yapılışı:

Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırın. Yumurta beyazlarını koyduğunuz kabın temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Birde yumurta beyazını ayırırken içine yumurta sarısından kaçırmamaya dikkat edin.

Şekerin yarısını yumurta beyazına ekleyin ve elde çırpmaya başlayın.( makineniz varsa daha çabuk olacaktır ama az miktarda olunca elde çırpıncada oluyor.) Beyaz köpük halini alınca kenara alın. ( Çırpma telini havaya kaldırıdğınızda köpük yere çok çabuk düşmeyecek kıvamda olmalı)

Diğer tarafta şekerin diğer yarısını yumurta sarısıyla karıştırıp, süt, vanilya, un ve tuzu ekleyip çırpın. Yumurta beyazı karışımıyla spatula yardımıyla yavaşça birbirine yedirin. Yumurta beyazını söndürmemek için yavaş karıştırın.

14

 

Daha sonra tavayı ısıtın ve pişirmeye başlayın. Afiyet olsun …

15-Sevin-Turan

 

Sevin Turan Bettscheider

greenandsweet.wordpress.com/

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.