ManşetTürkiye

Obama, Erdoğan’la G20 Zirvesi’nde görüşecek

0

Çin’de düzenlenecek olan G-20 zirvesinde Obama’nın Erdoğan ile görüşeceği açıklandı. Görüşme konusu Cerablus operasyonu ve 15 Temmuz darbe girişimi. Obama’nın Putin ile görüşüp görüşmeyeceği ise henüz belli değil.

32

ABD Başkanı Barack Obama ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin’de düzenlenecek olan G-20 zirvesinde görüşecek. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada görüşmenin 4 Eylül Pazar günü gerçekleşeceği bildirildi.

Reuters’in haberine göre Obama’nın ulusal güvenlik danışmanlarından Ben Rhodes, görüşme başlıklarının Türkiye’nin Suriye’deki askeri harekâtı ve 15 Temmuz darbe girişi sonrası gelişmelerin olacağını söyledi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD’nin Türkiye’nin Cerablus’u IŞİD’in elinden almak için başlattığı harekâtı destekledikleri vurgulandı. Ancak Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin Cerablus’un güneyine inerek Kürt silahlı gücü YPG’yi de içinde barındıran Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) çatışmasını desteklemediklerinin altı çizildi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da benzer açıklamalar yapmış ve Türkiye’ye YPG’yi hedef almak yerine IŞİD’le mücadeleye odaklanması çağrısını yapmıştı.

 

(Bianet, Reuters)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.