EğitimManşet

SBF İnsan Hakları Merkezi’nden diplomasız yüksek lisans programı

0

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 2010 yılından beri yürütülen insan hakları yüksek lisans programına Ankara Üniversitesi Senatosu kararıyla 2016 güz dönemi için kontenjan verilmedi. Her sene açtığı kontenjanın en az 10 katı başvuru alan bir yüksek lisans programının gördüğü ilgi üzerine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi diplomasız bir yüksek lisans programı başlatma kararı aldı.

27

Ankara Üniversitesi İnsan Hakları Yüksek Lisans Programı; bünyesinde siyaset bilimi, iletişim, hukuk, uluslararası ilişkiler gibi farklı disiplinlerden, alanında kendisini ispatlamış çok değerli akademisyenleri bir araya getiren Türkiye’deki çok az sayıda insan hakları yüksek lisans programından biri konumunda. Programı, 2010 yılından beri her sene, programın disiplinlerarası yapısına uygun olarak farklı alanlardan mezun olmuş toplam 15 öğrenci almakta.

SBF İnsan Hakları Merkezi yaptığı açıklamada İnsan Hakları Yüksek Lisans programının, kimisi kamuda kimisi özel sektörde kimisi ise sivil toplumda insan hakları alanında çalışan öğrencileri bir araya getirerek akademi ile aktivizm işbirliği yoluyla her iki alanı da beslemeyi amaçladığını da belirtiyor.

SBF İnsan Hakları Merkezi’nin sivil toplumla işbirliği halinde yürüttüğü yaz okullarıyla ve düzenlediği akademik konferans ve toplantılarla bu amaç desteklendiği de ayrıca belirtiliyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi’nin diplomasız bir yüksek lisans programını katılım koşulları ve detaylı bilgiyi merkezin web sitesi ihmpolitics.org‘dan edinebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.