ManşetTürkiye

Cizre’de çevik kuvvet binasına bomba yüklü araçla saldırı: 11 kişi hayatını kaybetti

0

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet binasına bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi.

Anadolu Ajansı saldırıda 11 kişinin öldüğünü bildirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise 4’ü ağır 70 kişinin yaralandığını söyledi.

22
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise 4’ü ağır 70 kişinin yaralandığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’da Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile düzenlediği ortak basın toplantısında saldırıyı PKK’nın düzenlediği ifade ederek “Bildiklerini arkalarına koymasınlar. Bu terör örgütlerinin tümüne topyekün savaş açtık” dedi.

Çevik kuvvet binası kullanılamaz halde

Güçlü patlama ilçenin tamamında duyulurken, Cizre üzerinde dumanlar yükselmeye başladı. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesinin tamamen yıkıldığı ve kullanılamaz hale geldiği görülüyor.

23

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada olay yerine 12 ambulans ve 2 helikopterin sevk edildiğini açıkladı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için ilçeye giriş ve çıkışlar kapatılmış durumda. Radyo Televizyon Üst Kurulu, Cizre saldırısıyla ilgili olarak geçici yayın yasağı getirdi.

Saldırının çevik kuvvet binasının 50 metre uzağındaki polis kontrol noktasında gerçekleştiği ifade ediliyor.

Yılın ilk aylarında Cizre’de PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle 2 aydan uzun süre sokağa çıkma yasağı uygulanmış, ilçenin büyük kısmında PKK’lılar ve güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

Ağustos ayında hedef alınan emniyet binaları:

  • 15 Ağustos, Diyarbakır: Trafik denetleme merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 polis ve birisi çocuk iki sivil hayatını kaybetti.
  • 17 Ağustos, Van: Şehir merkezindeki polis evi ve polis merkezinin bulunduğu bölgede bomba yüklü aracn patlatılması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi ise yaralandı.
  • 18 Ağustos, Elazığ: Şehirdeki Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 polisin hayatını kaybettiği ve 145 kişinin de yaralandığı açıklandı.
  • 26 Ağustos, Şırnak: Cizre ilçesindeki çevik kuvvetr binası yakınlarında patlatılan bomba yüklü araç nedeniyle en az 8 polis hayatını kaybederken 40’ın üzerinde kişi de yaralandı.

 

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.