ManşetTürkiye

Yüksekova’da üç günlük sokağa çıkma yasağı

0

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde özel harekat polisine roketatarlı saldırının ardından üç gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

21

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bugün (24 Ağustos 2016 Çarşamba) saat 06.00 itibariyle üç gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağı Hakkari Valiliği’nin internet sitesinden duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada gerekçe “lçemiz güvenlik kuvvetlerine silahlı, bombalı ve roketli saldırılar nedeniyle, bu gibi eylemlerin önlenmesi ve güvenliğin sağlanmasında herhangi bir zafiyet yaşanmaması, artan terör olaylarını önüne geçilmesi” olarak belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı, ayrıca gece saat 01.30 sıralarında camilerden yapılan anonsla da duyuruldu.

20

Yasak, ilçede PKK’nin düzenlediği roketli saldırıda bir özel harekat polisi yaralanmasının ardından getirildi. Yüksekovahaber’in haberine göre, saat 21.00 sıralarında ilçenin Güngör Mahallesi’nde ejder tipi zırhlı araca düzenlenen roketli saldırıda bir özel harekat polisi yaralandı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ayaklarından yaralanan özel harekat polisinin Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.