ManşetTürkiye

Soma davası 12 Ekim’e ertelendi

0

Soma davasının 10’uncu duruşmasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bazı tutuksuz sanıklar için adli kontrol uygulanmasına karar vererek, yurtdışı yasağı getirdi. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin de ret edildiği duruşma 12 Ekim’e ertelendi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti ile ilgili 6’sı tutuklu 46 kişinin yargılandığı davanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 10’uncu duruşmasında ara karar açıklandı.

22

Mahkeme heyeti ara kararında bilirkişi raporuna ilişkin yazılı açıklama yapmak isteyen sanık ve avukatlara ayrı ayrı süre verilmesine ve bilirkişi raporuna dayanarak bir kısım tutuksuz sanığın adli kontrol şartının kaldırılmasına hükmederken, bazı tutuksuz sanıkların adlı kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmesine karar verdi.

Ayrıca tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Ekim’e erteledi.

301 madenci öldü

Manisa’nın Soma ilçesi Eynez mevkisinde Soma Kömürleri AŞ tarafından işletilen ocakta 13 Mayıs 2014’te 15.00 sıralarında başlayan yangında, 420 metre derinlikte ve 3,5 kilometre uzunluğundaki galeriler dumanla dolmuş, 301 madenci ölmüş, 162 işçi sağ kurtarılmıştı.

23

Olayla ilgili soruşturma sonucunda açılan davada tutuklu 6 sanık ile beşinci duruşma sonunda yargılanmalarına tutuksuz devam edilmesine karar verilen vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Hilmi Kazık, “olası kastla öldürme” suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor.

Tutuksuz 38 sanık hakkında ise “taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Bunlardan 25’i hakkında da bu suçları “bilinçli taksirle” işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

 

(IMC.tv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.