LGBTİ+Manşet

Pembe Sanat: “Hande için Adalet, Herkes için Adalet!”

0

Pembe Hayat Derneği çevresinde bir araya gelen sanatçıların kurduğu Pembe Sanat Ekibi katledilen Hande Kader için hükümeti ve yetkilileri göreve çağırarak adalet istedi. Pembe Sanat Ekibi yayınladığı açıklamada “Özgecan ve Hande’ler son olsun!” dedi.

16

Pembe Sanat Ekibi, Hande Kader için bir basın açıklaması yayınladı. Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği çevresinde bir araya gelen Pembe Sanat Ekibi “Tarifi mümkün olmayan yaralarımıza bir yenisi daha eklendi; üzgün ve kızgınız” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“Daha Özgecan’ın cinayetinin acısı yüreklerimizde kor gibi yanarken Hande’nin aynı nefretle yakılması, eril şiddettin bu derece alenileşmesi, her yerde herkese temas etmesi; durumun vehametini göstermez mi?” diyen Pembe Sanat Ekibi, trans ve natrans kadınlara yönelik zulmün son bulması için hükümeti ve yetkilileri göreve çağırdı.

Sessizlik sürdükçe Özgecan ve Handelerin öldürülmeye devam edeceğini belirten Pembe Sanat Ekibi’nin yayınladığı basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

“Özgecan ve Hande’ler son olsun!

15

Hande için adalet, herkes için adalet!

Yaşamın değil de yıkımın, katliamın, acının, gözyaşının örgütlendiği, nefes almakta zorladığımız son dönemde; gün geçmiyor ki bizi acıya boğan bir haber daha okumayalım. Henüz 23 yaşındaki trans kadın Hande Kader’in geçtiğimiz gün yakılmış bedenine ulaştık. Tarifi mümkün olmayan yaralarımıza bir yenisi daha eklendi; üzgün ve kızgınız.

Zaten hemen hemen her gün şiddet mağduru olan transların; uğradıkları fiziksel ve psikolojik şiddet artık yeterli gelmiyor ki gün gün tek tek öldürüldükleri hatta yakıldıklarını yetkililer ne zaman görecek? Bu durumu devlet, sivil toplum ve kolluk kuvvetleri görüyor, biliyor lakin sessiz kalıyor… Siz sessiz kaldıkça trans ve natrans kadınlar öldürülüp yakılmaya devam ediliyor.

Yakarak yok edemeyeceğinizi Sivas’ta görmediniz mi?

Demokrasi nöbetleri tutulan şu günlerde; demokrasinin dili, dini, ırkı, cinsiyet kimliği, cinsel yönelimi, mezhebi ve engelliliği fark gözetmeden eşit şekilde tecelli etmesi gerekmiyor mu? Yoksa demokrasiyi siz mi yanlış anladınız?

Daha Özgecan’ın cinayetinin acısı yüreklerimizde kor gibi yanarken Hande’nin aynı nefretle yakılması, eril şiddettin bu derece alenileşmesi, her yerde herkese temas etmesi; durumun vehametini göstermez mi?

Haykırıyoruz!

Özgecan ve Hande’ler son olsun! Son olsun! Böyle bir zülme artık hiç kimsenin tahammülü kalmadı. Trans vna-trans kadınların toplumda özgürce yaşayabilmeleri için varoluşlarına yönelik nefret suçlarında cezasızlığa son verilmesi, etkin soruşturmaların yürütülmesi ve hukuki güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz!

Biz Pembe Sanat ekibi olarak bu zulme sessiz kalmayıp, başta sanatçı dostlarımız olmak üzere, nefrete karşı bir arada yaşamı savunan vicdanlı tüm kamuoyunu bu vahşet karşısında ses çıkarmaya davet ediyoruz. Çünkü biz avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz! Kurtuluş yok tek başına ya hep berber ya hiçbirimiz!

Aynı duyarlılıkla hükümeti ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Ayrıca Pembe Sanat Ekibi, Hande Kader için başlatılan imza kampanyası için de çağrı yaptı. İmza kampanyasına katılmak için tıklayınız.

Pembe Sanat”

 

(Pembe Hayat.org)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.