ManşetUlaşım

Bisikletle 16 bin km’den yansımalar : “Oğuz Gidiyor” sergisi

0

Fotoğrafçı ve bisiklet gezgini Oğuz Tan’ın İstanbul’dan Tayland’a yaptığı 16.000 km’lik bisiklet yolcuğunda çektiği fotoğraflardan oluşan “Oğuz Gidiyor” sergisi bu akşam (18 Ağustos 2016) Şevki Bey Sk. No 1 Moda Kadıköy adresindeki Zapata Moda’da açılıyor.

19

Bisikletle 16 bin km: Türkiye – İran – Tayland

Sistem mühendisliğini bırakarak 2013 yılında eşyalarını bisikletine yükleyip yola koyulan Oğuz Tan 2 yıl boyunca İran’dan Hindistan’a, Himalaya dağlarından Tayland’a 16.000 km’lik bir serüvene atıldı. Bisikleti ile çıktığı bu yolculukta çadırında, yolda tanıştığı insanların evlerinde ve köylerde konaklayan Tan, izlenimlerini yazarken bir yandan da görselleştirdi. Bisikletiyle 4000 ve 5000 m yükseklikteki dağ geçişleri yaparken, dünyanın en yüksek ultra maratonunu da yine bu yolculukta koştu. Serüveninin tüm aşamalarında fotoğraf makinesini yanından ayırmayan Oğuz Tan, farklı yaşamlardan, eşsiz doğa manzaralarına kadar bir çok ayrıntıyı fotoğrafladı.

18

Bisiklet yolcuğuna ara vererek 2015’te İstanbul’a dönen Oğuz Tan, yolculuğu süresince biriktirdiklerini çeşitli festival ve organizasyonlarda sunumlar yaparak ve dergilerde yazarak da paylaştı.

Tüm bu yolculuğu boyunca çektiği fotoğraflardan hazırladığı özel bir seçkiyi bu sefer Zapata Moda’da “Oğuz Gidiyor” sergisiyle paylaşmaya hazırlanıyor. 18 Ağustos’ta açılışı yapılacak olan sergi 27 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.