ManşetTarım-Gıda

#Lüferkorumatimi ‘trol’lere karşı

0

DEM-BİR (Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güney, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği bir paylaşım ile kamuoyunun lüfer kampanyası sebebiyle yakından tanıdığı Slow Food Uluslararası Konsey üyesi ve Slow Food Fikir Sahibi Damaklar lideri Defne Koryürek‘i hedef gösterdi.

36

Güney, Koryürek’in kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ve Birgün Gazetesi’nde Behlül Özkan imzası ile Temmuz 2015’de yayınlanan, “Dış politikada ‘entelektüel koza’ya hapsolmak” başlıklı yazı ve yazı üzerinde yer alan yorumlarını alıntıyı, “Bürokratlar görsün diye paylaştım” açıklaması ile paylaşırken Ali Güney’in paylaşımına yorum yazan ve gırgır teknesi reisi olduğunu öğrendiğimiz Yakup Aslan ise Defne Koryürek için “Balıkçının FETÖ İmamı, inşallah bu kadına gereği yapılır” tabirini kullandı. Paylaşıma yorum yapanlar arasında bulunan İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Hal Müdürü Arif Eker ise Koryürek için, “Gezi’de “Baksana Tayyip baksana kaç kişiyiz” diye tweet atan balık uzmanı ve düşkünü değil mi bu?” yorumunda bulundu.

20...21

Konu Defne Koryürek’in kendi sayfasından yaptığı, “Gırgır Reisleri, çok pis oynadığınız bu oyun, çok!”açıklaması ertesinde Magma dergisi genel yayın yönetmeni Özcan Yüksek’in twitter hesabından yaptığı çağrı ile yankı buldu.

3738

Bu yazışmalar akabinde son durumu öğrenmek için #LüferKorumaTimi ekibinden Defne Koryürek ile konuştuk.

Defne Koryürek

Defne Koryürek

Koryürek, 2016-2020 yılları arasında yürürlükte olacak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 4/1 numaralı su ürünleri tebliğinde lüfer boyunda geriye dönüş olduğunu; 27 cm olması gereken av boyunun 18 cm’ye çekildiğini ve gırgır reislerinin bu tebliğe Slow Food Fikir Sahibi Damaklar olarak yapacakları itirazdan ötürü böyle bir karalama kampanyası başlatmış olabileceklerini söyledi.

“Hem zaten, balıkçı imamı ne demek, kahkahalarla güler insan” diyen Koryürek her ne kadar sakin anlatıyorsa da olanları, bunun bir darbe kalkışması ertesi zalim bir saldırı olduğu gerçeğinin değişmediğini kabul ediyor. Koryürek kendisini hedef gösteren Ali Güney ile iftira ve hakarette bulunan Yakup Aslan hakkında Slow Food olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını söylerken bir yandan da hüzünlü, “ne acıdır ki, 6 yıldır balıklar ve balıkçılar dahil hepimizin geleceğinin iyi, temiz ve adil prensipler üzerine kurulması için çalıştık ve geldiğimiz noktaya bakın, bir stk lideri ile bir balıkçı davalık olacaklar, çok çok üzücü bir durum bu”.

“Hedefleri Asgari Avlanma Derinliğini 10 metreye çekmek”

Koryürek, 2012 yılında Slow Food Fikir Sahibi Damaklar olarak Lüfer’in yokoluşuna dikkat çeken gayreti neticesinde bu balığın avlanma boyunun 14 cm’den 20 cm’e çıktığını, hedeflerinin 27 cm’e çıkartılması olmasına rağmen son tebliğ ile 18 cm’e indirildiğini belirtirek, “Gırgır reislerinin yeni hedeflerinin asgari avlanma derinliğini şu anki 24 metreden 2012 öncesindeki 10 metreye çekmek olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.