Hafta SonuKöşe YazılarıManşet

Ufka Bakma Durağı – Ulaş Bayraktar

0

Mersin Üniversitesi‘ndeki görevine Barış imzacısı olduğu için bugün itibarı ile son verilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Bediz Yılmaz Bayraktar‘ın kendisi de Barış imzacısı olan eşi Kamu Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Ulaş Bayraktar‘ın konuya dair sosyal medya hesabından paylaştığı yazısını kendisinin de onayını alarak paylaşıyoruz

***

Dün Bediz işten atıldığını oğlumuz Ada’ya söylediğinde “Oleeyyyy” diye tepki vermiş. Tam da TEOG senesinde annesinin ona daha fazla vakit ayıracağını düşündü herhalde…

Sonra düşündüm haberi alıp da, buna sevinen sadece Ada mı diye?

Suriyeli çocuklar da çok sevinecek mesela, bu yazın sıcağında dişi ile tırnağı ile onlara Türkçe öğrendikleri bir yaz okulu kazandıran Bediz ablalarının bu işe daha fazla emek ve zaman ayırabildiğinde yapacaklarını düşününce.

68

Serbest Bölgedeki güvencesiz kadın işçileri mesela ya da kentsel dönüşümle yerinden edilmeye karşı mücadele verirken Bediz Hoca’yı yanıbaşlarında bulan Çay Mahallesi sakinleri.

70

Zorunlu göçün mağdurları ya da Karataş’ın mevsimlik tarım işçileri onlarla hemdert olan Bediz’e daha ne hikayeler anlatabilecekler kim bilir.

Atalık tohumları sevinmiştir mesela Üniversitenin tam ortasına bostan kuran hocanın şimdi koskoca bahçeler, tohumluklar kuracağını düşünüp heyacanlanmıştır kesin.

69

Pierre Bourdieu’yü okumak isteyenler sabırsızlanıyorlardır muhakkak; belki bu sayede kim bilir başka ne eserlerini o leziz diliyle Türkçe’ye kazandırır diye.

Mersin’in müzmin feministlerinde de bir heyacan vardır kesin, yoldaşlarının tam zamanlı aktivistliğe terfisinden dolayı.

71

Ha bir de Avşa’nın bademleri, zeytinleri ve batan güneşi onu daha fazla görebilme ihtimalinden mutlu oluyorlardır.

Az biraz deniz bilen insanlarız; deniz tuttu mu ufka bakarız. Hayata karşı duruşumuz da benzer. Ne zaman bir fırtına çıksa, sarsılmaya başlasak ufka bakarız, geleceğin güzel günlerine, bu fırtınanın ardından gelecek sakinliğe inanırız.

Ama onlar bizleri kendileri gibi sandıklarından zahir, makamlarımızı, ünvanlarımızı alınca bizi cezalandırdıklarını sanırlar. Bir tek onlar üzülecekler, ceza sandıklarını biz alıp, başımızın üzerine koyup doğru bildiklerimizi hayata geçirmek için yeni yollar bulduğumuzu görünce.

Kimsenin gözünü korkutmak istemem ama siz Bediz’i esas şimdi görün!

72

P.S. Şu hayatta gurur duyacağım iki imza attım, birisi aşk, diğeri barış için. Ne mutlu ki, ikisinin yanında da en iyi dostumun, biricik sevgilimin de imzası vardı. Daha ne isteyeyim…

73-Ulas-Bayraktar

 

 

Ulaş Bayraktar

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.