EnerjiManşet

Çin’de rüzgar enerjisi ilk beş ayda 7,2 GW artarak 140 GW’a ulaştı

0

Çin’in rüzgar enerjisi gücü 140 GW düzeyine yükseldi. Çin Ulusal Enerji İdaresi tarafından açıklanan verilere göre yılın ilk beş ayında ülkede 7,2 GW gücünde rüzgar enerjisi santrali devreye girdi.

64

Bu artış ülkenin rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim kapasitesinin 136,2 GW’a yükselmesini sağladı. Çin’in bu alandaki elektrik üretim kapasitesi 2015 yılında 32,97  GW artarak, 129 GW’a ulaşmıştı. Çin enerji yönetimi geçen yılın sonunda, 2016 yılı için rüzgar enerjisinde 20 GW’lık güç artışı hedeflemişti.

Bununla birlikte yönetim tarafından Mart ayında yapılan bir açıklamda rüzgar enerjisi yatırımcılarının, 2016’da devreye girebilmek üzere 30,8 GW’lık yeni başvuru yapabileceği duyurulmuştu.

Rüzgar enerjisinde hali hazırda dünya lideri olan Çin elektrik şebekesindeki sorunlar nedeni ile bu kurulu güçten yeterince yararlanamıyor. Şebeke sorunları ülkede geçen yıl rüzgar enerjisinden sağlanan üretimin yüzde 15’ine denk gelen, 33,9 milyar kilovat-saatlik elektriğin kullanılamasına neden olmuştu.

Benzer sorunlar nedeni ile 2015 sonu itibari ile 16 GW’lık rüzgar enerjisi gücü de şebekeye bağlanamamış durumdaydı.

 

(Yeşil Ekonomi)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.