ManşetTürkiye

Taksim’deki darbeye karşı mitingde Avrupa bayrağı

0
Alidost Numan

Dün Taksim meydanında yapılan ve Türk bayraklarının hakim olduğu CHP mitinginde bir de Avrupa Birliği bayrağı vardı.

Mitinge katılan Alidost Numan, Türkiye’nin darbelerden kurtulması için demokrasiyi yeniden tesis etmesi bunun için de geleceğinin Avrupa Birliği’nde olması gerektiğini düşünüyor.

Al Jazeera muhabiri İrfan Bozan çok sayıda beğeni ve retweet alan twitter mesajında AB bayraklı fotoğrafı paylaşarak şu yorumu yaptı: “CHP mitinginden. Bayrağı taşıyan kişiye göre Türkiye’nin geleceği Avrupa Birliği’nde. O nedenle AB bayrağı taşıyor.”

irfanbozan

 

CNN Türk‘te yer verilen miting haberinde de mitingde Türk bayraklarının yanı sıra AB bayraklarının da olduğu belirtildi.

Alman Bild gazetesi de internet sayfasında yayımladığı mitingle ilgili video haberde miting meydanında dalgalanan AB bayrağına ve Alidost Numan’ın görüşlerine geniş yer verdi. Aşağıdaki linkten izleyebileceğiniz haber videosunun son kısmında Alidost Numan‘ın Bild muhabirine verdiği cevapları izleyebilirsiniz. Numan’ın konuşmasının Türkçesi şöyle:

Alidost Numan

“Darbe girişiminin ardından demokratik bir sürecin yeniden ve daha iyi işler kılınması önemli. Buraya demokrasiyi desteklemek için geldim. Türkiye’de demokrasinin tesisi için AB katılım sürecinin ve bir AB perspektifinin çok önemli olduğuna inanıyorum ve insanları bu konuda harekete geçmeye çağırmak için buradayım. (Gazeteci: “Ne zamandan beri bu süreç işlemiyor?”) Son on senedir, 2007-2008’den bu yana Türkiye hükümeti AB perspektifini gittikçe kaybediyor. Yalnız bunda Türk hükümetinin olduğu kadar AB ülkelerindeki süreci ilerletmeyen sağ hükümetlerin de payı var. (Gazeteci: “Türkiye’de basın özgürlüğü nereye gidiyor?”) Yine ayni şekilde, en azından son yedi-sekiz yıldır basın özgürlüğü gittikçe kısıtlanmakta ve bu özellikle son iki senede fecii bir hâl aldı. Fakat, ümitliyim; basının darbe girişimi karşısında net bir tavır alması hükümetin onlara karşı tavrında bir değişiklik yaratabilir ve belki önümüzdeki süreçte basın özgürlüğü konusunda daha iyi şeyler göreceğiz.”

http://www.bild.de/video/clip/recep-tayyip-erdogan/demonstration-taksim-platz-46976430.bild.html

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.