ManşetTürkiye

HDP haricindeki üç siyasi parti lideri Beştepe’de Erdoğan ile görüşecek

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün HDP haricindeki üç siyasi partinin liderlerini aynı anda Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul edecek.

Erdoğan; Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye 15 Temmuz’daki darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları nedeniyle teşekkür edecek.

50

TSİ 14.00’de başlayacak görüşmede Erdoğan, siyasi parti liderlerinin bundan sonraki süreçle ilgili önerilerini de alacak.Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkacak. Zirveye, HDP eş başkanları ise davet edilmedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga; AKP, CHP ve MHP’ye gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

“FETÖ mensubu teröristler tarafından cebir ve şiddet kullanmak suretiyle, anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri, meşru Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen, silahlı darbe teşebbüsü milletimizin demokrasisine sahip çıkarak, ortaya koyduğu kahramanca direniş sayesinde engellenmiştir.

“Bu zorbalığa karşı gösterdiği kararlı tutumla, tüm kurumlarımıza çok önemli sorumluluklar yükleyen milletimiz, birlik ve beraberliğimizin en üst düzeyde olması gereken bu kritik dönemde, diğer kuruluşlarımızla birlikte, siyasi partilerimizden de bunun gereğini yerine getirmesini beklemektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi telefonla arayarak, darbe karşıtı tutumlarından ötürü kendilerine teşekkür etmişti.

CHP’nin çağrısıyla dün darbe girişimini protesto için İstanbul’da Taksim Meydanı’nda düzenlediği mitinge ise bazı AKP yöneticileri de katılmıştı.

 

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.