ManşetTürkiye

Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilanı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra MGK kararlarını açıkladı. Erdoğan, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini bildirdi.

62

Cumhurbaşkanı, “Demokrasiden taviz vermedik vermeyeceğiz. Milletime şunu söylüyorum “Eyvah olağanüstü hal ilan edildi. Valiler devreden çıkın TSK mı devreye girecek. Tam aksine valilerimizin yetkisi daha da artacak. TSK valilerimizin emrinde bu süreci sürdürecektir.” diye konuştu.

MGK ve Bakanlar Kurulu sonrasında alınan kararları açıklayan Erdoğan, bir teşekkür konuşması da yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi gecesi hükümete destek verdiklerini açıklayan muhalefet partilerine teşekkür etmezken, “Şu siyasi parti, bu siyasi parti konuşacak değilim. Cumhurun başı olarak milletimizle iftihar ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşması sırasında 3 ay süreyle olağanüstü hal ilanını da açıklayan Cumhurbaşkanı, “MGK olarak yaptığımız kapsamlı değerlendirme kapsamında darbe girişiminde bulunan terör örgütünün bertaraf edilmesi için anayasamızın 120. Maddesi kapsamında olağanüstü hal ilan edilmesi tavsiye kararını aldık. Bakanlar Kurulumuz da 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini kararlaştırdık.” dedi.

 

(Hürriyet, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.