Kültür-SanatManşet

Datça’da bu haftasonu 1. Uluslararası Üç Badem Masal Festivali var

0

1. Uluslararası Datça Üç Badem Masal Festivali,  22-24 Temmuz 2016 yani bu haftasonunda doğası, anaforlu havası ile başlıbaşına bir masal diyarı olan Datça’da kalplere iyilik ve şifa tohumları ekmeyi amaçlıyor.

52

SEİBA Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi’nin desteğiyle, gerçekleşecek bu festival;  Türkiye’den ve dünyadan hikaye anlatıcılarını ağırlayacak.

Yaşanan son gelişmeler sonrası acaba iptal edilecek mi kuşkularının artması üzerine sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınlayan festival komitesi, “Festivalimizi iptal etmiyoruz. Neden masallara, birbirimizin hikayelerine, göz göze muhabbete yer vermeyelim?” şeklinde açıklama yaptı.

Herkese açık ve Ücretsiz

Festival bünyesinde çocuklara ve yetişkinlere özel performanslar ve masal atölyeleri düzenlenecek. Festival etkinlikleri halka açık ve ücretsiz olacak. Festivalin sanat yönetmenliğini Seiba kurucularından Nazlı Çevik Azazi, genel koordinatörlüğüAyşegül Aksel Kamacı üstleniyor. Müziklerde Şafak Velioğlu ve danslarıyla Burcu Yılmaz masallara eşlik ediyor.

Festival, unutulmaya yüz tutmuş olan “Hikâye Anlatma Sanatı”nı hatırlatmak, Türkiye’de ve dünyada bu alanda bir çekim merkezi yaratmak üzere anlatıcıları Datça’da buluşturuyor.

Eski Datça sokaklarında üç elma üç bademe dönüşürken Güler Yücel’in dokunuşuyla  kanatlanıp yeni bir ruh buluyor.  Eski Datça’nın mekanları ve sokakları, kendi  zamansızlıklarının ruhuyla festivale ev sahipliği yapacak.

Açılış ve kapanış Eski Datça’da, festivalin ana mekanı olan “Eski Meydan”’da düzenlenecek. Festivale destek veren diğer mekanlar; Eski Datça Kooperatif Art&Retreat, AlTüst Mekan, Evvel Sanat, Palamutbükü Nostalgia, Yazı Köyü Kahvesi.

Hikâyelerin rehberliğine inanan herkes, festivalin kollarında hayal âlemlerine dalmaya, SEİBA ağacının gölgesinde serinlemeye davetli.

Festival organizatörleri imkanı olaran herkesi, “Bu çağrı size, hadi gelin hep beraber Datça’nın sarıp sarmalayan melteminde gökten üç badem düşürelim; anlatalım, dinleyelim, hikâyelerde hemhâl olalım…” sözleri ile Datça’ya davet ediyor.

53

1. Uluslararası Datça Üç Badem Masal Festivali Programı için tklynz.

Üç Badem Masal Festivali’nin web adresi için tklynz.

İlk festivalin facebook etkinlik sayfası için tklynz.

 

(Eğitim Pedia.com, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.