ManşetSivil Toplum

Kamuda izinler iptal, yurtdışına çıkışlara sınırlama

0

havaalanı15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışları şu an için durduruldu. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasıyla Resmi Gazete’de genelge yayımlanarak memurların yıllık izinleri iptal edildi.

Konuyla ilgili hazırlanan yönetmelikle ilgili tüm birimler uyarıldı. Yönetmelikle birlikte kamu görevlilerinin yurtdışına çıkışları şu an için durduruldu.

Türkiyeli vatandaşlara SGK bildirimi zorunluluğu getirildi. Yeşil pasaport ya da gri pasaporta sahip Türkiye vatandaşları yurtdışına çıkabilecek. Ancak çalıştıkları kurumlarından belge almak zorundalar.

Atatürk Havalimanı’nda bugün sabah saatlerinden itibaren yurtdışına çıkmak isteyen yeşil ve gri pasaport sahipleri ile kimlikle KKTC’ ye gitmek isteyenlere işlem yaptırılmadı. Darbe girişimi sonrasında oluşturulan bir merkezde, GBT sisteminde adı olmayanların isimleri de yurtdışına çıkışlarda sorgulanmaya başlandı. Yolcular bu merkezden alınan talimatla, isimleri listelerde yoksa çıkış yapabildiler.

Devlet memurları, konsolosluk çalışanları, akademisyen ve sporcular uçamadıkları için saatlerce kuyrukta bekledi ve uçaklarını kaçırdılar.

Kaynak: bianet.org

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.