Doğa MücadelesiManşet

Yaşam ve Dayanışma Yolculuğu Akkuyu’dan başlıyor

0

Ekolojistlerin Yaşam ve Dayanışma Yolculuğu Cumartesi İstanbul’dan başlıyor. 11 Temmuz’da Akkuyu nükleere karşı yapılacak eylemde ilk buluşması gerçekleşecek. Bu  yolculuk, Akdeniz,Ege ve Marmara kıyı şehirlerindeki HES, RES, Madencilik gibi doğayı tahrip eden yıkım projelerine karşı direnen bölge halklarıyla buluşmayı amaçlıyor.

“Yollara düşme vakti geldi!” çağrısıyla duyurulan Yaşama ve dayanışma yolculuğunda ilk durak Akkuyu’dan sonra; HESlerle, RESlerle, termik santrallerle, orman yangınları, maden ocakları ve endüstriyel atıklarla saldırıya uğrayan yaşam alanları ziyaret edilecek.

y1

Duyuruda; “Uğrak yerlerinde direnen yaşam savunucularıyla buluşarak, deneyimlerimizi aracısız, doğrudan, yüz yüze kuracağımız ilişkilerle birbirimize aktaracağız. Bir uğrak yerinde öğrendiklerimizi diğerine taşıyarak direnişler arasında köprüler kuracağız. Otobüsümüz bir örümceğin bilgeliğiyle ağır, özenli adımlarla ilerleyerek yaşam savunucuları arasında dostluklar, ağlar, köprüler kuracak. Yolculuk esnasında çekeceğimiz videolar, fotoğraflarla; yapacağımız basın açıklamaları, haber ve röportajlarla; dönüşümüzde yapacağımız paneller ve belgesellerle verilen mücadeleleri daha da görünür kılacağız. Ekoloji hareketlerinin doğrudan, canlı tanıklıklardan oluşmuş veri tabanını oluşturarak bilgi, pratik ve deneyimlerimizin kayıt altına alacağız. ” denildi.

“Çantalarımızda çadırlarımız, kamp malzemelerimiz, kumanyalarımızla yola çıkıyoruz! Çok iyi biliyoruz ki otobüsümüz bir örümceğin bilgeliğiyle değil yalnızca, bir uğur böceğinin sevinç ve heyecanıyla, bir yaşam alanından diğerine uçarak direnişlerin rengini maviye boyayacak!”  denilen açıklamada yolculuk güzergahı şöyle;

yyyy

Birinci Yaşam ve Dayanışma Yolculuğu İlk Uğrak Noktaları

9 Temmuz 2016
*Saat 18:00 : İstanbul Kadıköy Haldun Taner Sahnesi arkasından hareket.

10 Temmuz 2016
*Sabah Silifke’deyiz. Silifke’de Nükleer karşıtlarıyla buluşma ve birlikte kahvaltı ardından yerel ziyaretler
*Öğlenden sonra Akkuyu’ya yolculuk ve Büyükeceli köyü kamp alanına yerleşim. Akkuyu yolunda Büyükeceli tabelasını geçince sola dönülerek
Sahile doğru ilerlenecek, sağ tarafta duvarlarla çevrili büyük park var. Park iki bölüm. Biz arkadaki bölümde kampımızı kuracağız.

11 Temmuz 2016
*Akkuyu’da nükleer santral projesini alanının giriş kapısı önünde saat 08.30’da toplanarak bilirkişi heyetini karşılama ve basın açıklamasına katılım.
*Kamp alanına dönüş dinlenme ve eğlenme saati
*Saat 22:00 de Antalya-Manavgat’a yola çıkma.

12 TEMMUZ 2016
*Sabah Manavgat-Köprüçay ilçesinde HES karşıtlarıyla buluşma ve kahvaltı
*Saat 13:30 da Köprüçay/Değirmenözü köyüne gidilecek. Yerellerle birlikte HES karşıtı basın açıklaması yapılacak.
*Alakır Vadisine yolculuk akşam saatlerinde Vadide kamp kurulacak.
*Ardından akşam Birhan ve Tuğba’nın yemek davetinde birlikte olunacak
*12 Temmuz gecesi Alakır vadisinde kalınacak.

13 TEMMUZ 2016
*Alakır’dan öğlen hareketle Kumluca’ya yolculuk.
*Saat 16:00 Kumluca orman yangın yerinde yerel oluşumlarla birlikte basın açıklaması
*Basın açıklaması ardından Kaş ilçesi yolculuk (yolculuk 3 saat kadar sürüyor)

14 TEMMUZ 2016
*Kaş’ta kıyı yağması ve hava alanı projesine karşı yerel insiyatiflerle birlikte basın açıklaması yapılacak.
*Saat 15:00 Kaş’tan hareket ediyoruz!
*Saat 18:00 de Muğla-Köyceğiz-Yuvarlakçay köyünde olunacak, kamp kurulacak
*Akşam Yuvarlakçay köylüleriyle sohbet (yemek lokantada yenecek)
*14 Temmuz gecesini Yuvarlakçay’da kamp alanında geçirilecek.

15 TEMMUZ 2016
*Sabah erken kahvaltı ve ardından İzmir Karaburun’a yola çıkıyoruz
*Saat 18:00 civarı Karaburun’a ulaşılacak. Kamp kurulduktan sonra Rüzgar Yaşamdan Yana Essin İnsiyatifi ve bileşenleri ile buluşularak RESler ele alıacak.

Plan ve Programımızın daha sonraki safhalarının detaylarını daha sonra ayrıntılı olarak açıklayacağız. Daha önce de duyurduğumuz gibi güzergahımız İzmir/Karaburun’dan sonra İzmir/Efemçukuru; İzmir/ Ali Ağa; Manisa/Soma; Manisa/Yırca/Kozluören köyü; Bandırma/Erdek. Erdek’ten sonra Trakya yolculuğumuz başlayacak. Tekirdağ/Şarköy; Edirne/Uzunköprü; Kırklareli/Lüleburgaz; Tekirdağ/Çorlu; Kırklareli/İğneada; Kırklareli/Kıyıköy’de devam ederek İstanbul’da son bulacak.

Not 1: Yolculuğa katılacak yaşam savunucuları en geç (8 Temmuz 2016) saat 23.30’a kadar bizimle [email protected] adresi üzerinden telefon numaralarını da yazarak irtibat kurmalı.

Not 2: Gerekli çadır ve kamp malzemeleri: Çadır, mat, uyku tulumu (yoksa alta serilecek ve üste alınacak çarşaf), kaşık, çatal, tabak, bardak, sinek kovma ilacı, telefon şarjı için Power Bank, alerjisi olanlar için gerekli malzemeler ve kişisel eşyalar.

 

(Direnişteyiz3.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.