ManşetTürkiye

Onur haftasında Avrupalı genç yeşillere 6 saat gözaltı

0

Onur Haftasında LGBTQ hareketiyle dayanışmak için İstanbul’la gelen Almanya Genç Yeşillerinden Max Lucks ve Feliz Banaszak gözaltına alındı ve 6 saat karakolda tutuldu.

onurh2016

İstanbul Valiliği’nin Onur Yürüyüşüne izin vermemesi üzerine LGBTQ hareketi #dağılıyoruz hashtag’ıyla yine sokaklarda olacaklarını fakat yürüyüş yapmayacaklarını açıklamıştı. Ardından basın açıklaması da yasaklandı. Bunun üzerine yürüyüşe destek veren Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubundan milletvekili Terry Reintke ve Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck, basın açıklamasını okumak isteyen bir grupla birlikte hareket edince polis tarafından gözaltına alınmak istendiler ve polis aracına kadar götürüldüler.

Reintke ve Becks ile birlikte hareket eden Alman Genç Yeşillerinin eş sözcüsü Max Lucks ve Terry Reintke’nin asistanı Felix Banaszak gözaltına alınarak 6 saat karakolda bekletildi.

Olay anını anlatan Reintke’ye göre Türk polisi LGBTQ hareketinin en önemli günüde barışçıl bir şekilde “biz buradayız” demek isteyen insanlara müdahalede bulundu. Yürüyüşün yasaklanmasının ardından LGBTQ hareketinin söz söyleme hakkını savunduğunu ve hareketle dayanışmak için açıklamayı İngilizce okuduğunu belirtti.

Polisin gözaltına alırken ve gözaltında Lucks ve Banaszak’a karşı davranışlarında bir sorun olmadığını belirten Reintke, yarın Avrupa Parlamentosu LGBTQ çalışma grubunun da bir basın açıklaması yayınlayacağını söyledi.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.