Ekolojik YaşamManşet

Şehrin ortasından doğaya kaçma şansı: Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi

0

Saint Joseph Lisesi öğrencilerinin, öğretmenleri Şükran Toy ile birlikte hayata geçirdikleri Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da katılımı ile 8 Haziran Çarşamba günü açılışını gerçekleştirdi.

12

Sürdürülebilir ve ekolojik yaşam alanlarına duyulan ilgi ve ihtiyaç, özellikle de geçtiğimiz birkaç senede dünyanın birçok yerinde ses getiren projelere ön ayak olmuştur. Şehirlerde büyüyen ve çocukluğunda doğayla iç içe olmanın tadına yeterince varamamış olan bizler, günlük yaşantılarımızın koşuşturmacalarında da doğaya ve yeşil yerleşkelere ‘’kaçmaya’’ vakit bulamamaktayız. Bununla birlikte kentleşme, modernleşme ve her geçen gün artan tüketim talebi nedeniyle hepimiz karbon ayak izimizi doğaya salmakta ve sera etkisinin yarattığı iklim değişikliğine neden olmaktayız. 8 Haziran’da kapılarını bütün gönüllülere açan Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’nde bu anlayış değiştirilmeye çalışılıyor.

Yeşil Gazete – Hürriyet içerik işbirliği ile Hürriyet Gazetesi’nde yer alan haberimize göre İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesi’nden 5 öğrenci Defne Aksel, Alp Bolluk, Defne Anlaş, Serra Özsoy ve Melis Severcan, danışman öğretmenleri Şükran Toy’la beraber şehrin ortasında bir topluluk bahçesi oluşturdular. Fenerbahçe Parkı’nda 900m2 lik bir alana yayılan bu bahçede, yakın çevrede oturan insanları aynı amaç etrafında bir araya getirerek topluluk bilincinin oluşmasını sağlayıp insanların yardımlaşarak doğal ürünler yetiştirmelerine olanak verdiler.

14

Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle bahçenin ilk temellerini 26-27 Mart’taki atan öğrenciler, ikinci çalışmalarını Nisan ayının son haftasında gerçekleştirdiler. Bahçedeki son hazırlıkları tamamladıktan sonra Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da katılımıyla açılış töreninde kapılarını bütün gönüllülere açtılar.

13

Atölyelerini ve gelecek çalışmalarını Fenerbahçe Parkı – Topluluk Bahçesi sayfası ile facebook üzerinden takipçileriyle paylaşan gençler, çevrede oturan veya oturmayan, toprakla buluşmak isteyen herkesi topluluk bahçesine bekliyor.

 

Haber: Defne Anlaş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.