LGBTİ+Manşet

24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası güvenliği için imza kampanyası

0

“Örgütleniyoruz” temasıyla 20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nda paneller, atölyeler, forumlar gibi birçok etkinlik yer alacak. Geçtiğimiz yıl polis saldırısı ile engellenmek istenen Onur Yürüyüşü’nün güven içinde gerçekleşmesi için bir imza kampanyası başlatıldı.

33

Gelenekselleşen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası bu yıl 24. yılını kutluyor. “Örgütleniyoruz” temasıyla gerçekleşecek 24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri, 20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında, Taksim ve çevresindeki birçok mekanda ücretsiz olarak gerçekleşecek.

12 yıldır on binlerce insanın katılımıyla düzenlenen, ancak tarihinde ilk kez geçen yıl engellenmek istenen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün 14.’sü için, anayasal hakların güvence altına alınması ve güvenliğin sağlanması için tr.prideistanbul.org adresi üzerinden bir imza kampanyası düzenlendi. İmzalar, yürüyüşün polis müdahalesi olmadan güven altında yapılabilmesi talebiyle İstanbul Valiliği’ne teslim edilecek.

32

Onur Haftası Komisyonu, çağrı metninde “Her yıl on binlerce kişiye ulaşan kalabalıkla, barış içinde gerçekleşen İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için bu yıl da sokaklarda olmak istiyoruz. Orlando katliamının ertesinde, LGBTİ+’leri tanımayanlara, aşkı baskılayanlara, nefret kusanlara inat sesimizi yükseltelim” diyor.

30

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın “Örgütleniyoruz” başlıklı bu yılki teması çerçevesinde 17 şehirden 18 LGBTİ+ örgütü Onur Haftası etkinliklerinde olacak: Düzenlenecek forumda, Eskişehir, İzmir, Antakya, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep, Afyon, Adana, Çanakkale Trabzon’un da aralarında olduğu şehirlerden gelen aktivistler, LGBTİ+ dernekleri, sendikaların ve siyasi partilerin LGBTİ+ örgütlenmeleri, LGBTİ+  öğrenci kulüpleri ve bağımsız aktivistler bir araya gelecek, sokağa çıkmanın bile zorlaştığı günlerde bir araya gelmenin hallerini, bu koşullarda örgütlü olmanın alternatif yöntemlerini, neler yapıldığı ve neler yapabileceğini konuşacak.

34

Bu yıl hiç kimsenin cinsel, romantik ve cinsiyet kimliğinin hiçbir şekilde geride bırakılmaması için LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) kısaltmasının sonuna ilk defa artı eklendi. Onur Haftası Komisyonu bu isim güncellemesiyle “hareketimizde aslında gökkuşağı paletinin tüm kombinasyonlarının var olduğunu ve dışarıdan bakarak kimseye kimlik tayin edemeyeceğimiz bilincinin toplumsallaştırılmasını” amaçladıklarını belirtti.

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.