EğitimManşet

‘İşini Güneşe Dön’ proje başvuruları başladı

0

“İşini Güneşe Dön” projesi, yenilenebilir enerji sektörüne dair eğitim fırsatı sunuyor. Bu eğitim kapsamında gençlerin yenilenebilir enerji alanında kendini geliştirebilmeleri ve iş imkânları hakkında bilgi edinmeleri amaçlanıyor.

işini güneşe dönProje kapsamında Yeşil Düşünce Derneği tarafından “Yenilenebilir Enerji Mesleki Eğitimi” düzenlenecek. Ekim 2016’da başlayacak ve 15-29 yaş arası gençlerin katılımına açık olan eğitim, iki ay boyunca hafta sonları gerçekleşecek.

Eğitim Çanakkale – Ayvacık’a bağlı Adatepe köyünde yapılacak. Proje kapsamında Adatepebaşı köyünün eski ilkokul binasında bir güneş santrali kurularak okulun köylüler için bir sosyal merkeze dönüştürülmesi de hedefleniyor.

Eğitim programının tamamına katılım gösteren 30 gence eğitim sonunda “Katılım Sertifikası” verilecek.

Konunun uzmanı eğitmenler tarafından ve uygulamalı olarak yürütülecek programa katılan gençlere eğitim sırasında sektör temsilcileri ile tanışma fırsatı sunulacak. Aynı zamanda program sonrasında gençlere danışmanlık desteği devam edecek.

“İşini Güneşe Dön” Projesi Yeşil Düşünce Derneği tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi (PYE-II) Hibe Programı kapsamında yürütülmektedir.

Ayrntılı bilgileri ve başvuru formlarını Yeşil Düşünce Derneğinin web sitesinde bulabilirsiniz.

 

Yeşil Gazete

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.