LGBTİ+Manşet

2. Mersin Onur Haftası ‘Muamma’ temasıyla gerçekleşti

0

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Mersin Onur Haftası ve Yürüyüşü bu yıl daha coşkulu bir şekilde hayata geçirildi.

11

Temasının ‘Muamma’ olduğu 2. Mersin Onur Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Normal’in ‘Muamma-lık’ halleri deşifre edildi. Mersin 7 Renk LGBT Derneği’nin düzenlediği hafta boyunca sergi, atölyeler, film gösterimleri gerçekleşti. 2. Mersin Onur Haftası yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle sona erdi.

21

Cinsiyet rollerinin ve yeterli kadınlığın ülke gündeminde yer ettiği bu günlerde ‘muamma’ kavramının tema olarak belirlendiği hafta boyunca politika üretirken, evde, sokakta, caddede, örgütlerimizde, içimizde, dışımızda, hayatın her alanında kullanılan kavramların muammalık durumlarını konuşuldu.

“Muammalı Çok Hummalı” Bir Hafta…

Foto: Ömer Tevfik

Foto: Ömer Tevfik

Dramaqueer ve bağımsız sanatçıların eserlerinin olduğu ‘Muammalı Çok Hummalı Sergi’ ile Hadra Hamamı’nda gerçekleştirilen Açılış Kokteyli sırasında 3 yıllık örgütlü mücadelede Mersin’de dayanışma gösteren kişi ve kurumlara dayanışma ödülleri verildi. Ödül alan kişi ve kurumlar şöyle: Ayşe Devrim Başterzi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Barosu, Gönül Tekniker.

19

Büyük ilgi gören bir başka etkinlik ise Ritim Atölyesi oldu. Yeliz Güzel Sarıer eşliğinde kurulan Ritim ekibi aldığı 4 prova sonrası büyük gösterisini Forum AVM Havuzbaşı’nda gerçekleştirdi. Coşkulu bir ritim dinletisi yapıldı.

Güzellik Muamması atölyesinde Demhat Aksoy heteronormatif güzellik algısından, dayatmalarından bahsetti ve ardından Kostüm Dikme Atölyesi başladı. Yürüyüşte giyilecek rengarek kostümler hep birlikte üretildi.

16

Açık hava film gösterimleri sırasında perdeye ‘Bu İkiliye Dikkat’ filmi ve “#direnayol” belgeseli yansıdı. ‘Bu İkiliye Dikkat’ film gösteriminin ardından Volkan Eray ve Metin Akdemir gullüm bir okuma ile filmi konuşturdular. ‘#direnayol’dan sonra ise Şevval Kılıç’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

17

Türkiye’nin Her Yerinden LGBTİ’ler Mersin’de Buluştu

Bu yıl 2.si gerçekleşen Mersin Onur Haftası etkinliklerine şehir dışından çokça örgüt katıldı. Kaos GL, Pembe Hayat, Bursa Özgür Renkler, Antalya Pembe Caretta, Queer Adana, Hatay Kawus Kusah, Malatya Gökkuşağı LGBTİ temsilcilerinin katılım gösterdiği hafta boyunca LGBTİ ve İnsan Hakları Aktivistlerinin Güvenliği Atölyesi, Yerel LGBTİ Örgütler Buluşması Paneli, Sivil Toplum Forumu gerçekleşti.

14

Sporun Erk’ekliğe bulanmışlığının eleştirisi olarak; Homofobi ve Transfobi Karşıtı bir futbol maçı yapıldı. Futbol maçı öncesinde sporda Erk’in üretildiği, beslendiği alan olan sahada, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü –Toplumsal Cinsiyet ve Spor Ders hocası İrem Kavasoğlu eşliğinde Toplumsal Cinsiyet ve Spor konuşuldu.

2. Mersin Onur Yürüyüşü’ne Yüzlerce Kişi Renk Kattı

13

5 Haziran Pazar günü saat 18.00’de Forum AVM Havuzbaşı’nda toplanan grup, yaklaşık bir buçuk saat şehrin en kalabalık yerinde coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi.

12

Bir çok STK, siyasi parti, aktivist Mersin 7 Renk LGBT Derneği’nin çağrısı üzerine Mersin’i renklendirmek ve LGBTİ varoluşu haykırmak için alanda bir araya geldi. Yürüyüş ne polis ne de Mersin halkı tarafından olumsuz bir tepki aldı. Yaklaşık 750 kişi ile gerçekleşen yürüyüş kent için bir ateş yaktı, umut oldu. Yürüyüş eğlenceli bir şekilde sahilde son buldu.

 

Haber: Gizem Derin

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.