Doğa MücadelesiManşet

KOS’tan Fatih Ormanı’nda “Faili Veysel” protestosu

0

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Fatih Ormanı’nda bir araya geldi; Orman Ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu ve devletin çevre politikalarını, açtıkları “Faili Veysel” pankartıyla protesto etti.

36

KOS aktivistleri, 3. havalimanı, 3. köprü gibi mega projelere ve yeşil alanları yok eden diğer yapılaşma projelerine hammadde sağlamak üzere kullanılan, ve kapasitesi sürekli genişletilen, Akdağlar Madencilik’in taş ocağı şantiyesinde buluştu.

Yapılan açıklamada, taş ocaklarının çevre katliamının görünmeyen yüzü olduğu söylenirken, Kuzey Ormanları köylerinden Ağaçlı’da da bir taş ocağı açılmak istendiğini belirtti.

37

KOS’un bu projeye karşı dava açarak hukuki mücadele de başlattığını söyleyen aktivistler, 11 Haziran`da Ağaçlı Köyü’nde eylem yapacaklarını duyurdu.

KOS tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

5 Haziran ‪#‎DünyaÇevreGünü‬’nde ‪#‎FatihOrmanı‬’nı kemiren beton santralindeyiz

Bu katliam görüntülerini, ‪#‎KuzeyOrmanları‬’nı pazarlayan, taş ocaklarıyla her gün milyonlarca cana kıyan ruhsatların, projelerin ve yasaların failine adıyoruz: Veysel Eroğlu.

‪#‎DirenFatihOrmanı‬!

Bu gördüğünüz nokta, İstanbul’un akciğerleri Kuzey Ormanları’nın kent içinde kalan kısmı, Fatih Ormanı’nda. Taş ocaklarına, yükselen hafriyat dağlarına ve beton santrallerine kurban edilen Fatih Ormanı’nda.

38

Bu bölgede Bilgili Holding-Doğuş Holding’in ortaklığıyla yapılaşmanın önünü açacak Park Orman Tabiat Parkı projesinin yanı sıra, Cendere Vadisi boyunca uzanan ve ormanın içine bir hançer gibi sokulan Maslak 1453, Vadi İstanbul, Skyland, Nurol Life, Seba Ofis gibi onlarca rant ve yağma projesi bulunuyor. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü Fatih Ormanı Koruma Ekip Binası’nın yanı başında beton santralleri ve taş ocakları bulunuyor. Bölgedeki hafriyat dağı ise Seyrantepe ve Maslak’tan görülecek kadar yükselmiş durumda.

Kuzey Ormanları Savunması”

 

(KOS MedyaBianet, Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.