ManşetTarım-Gıda

Kadıköy Tüketim Kooperatifi Girişimi’nden, “Siz de katılın!” daveti

0

Kadıköy Kooperatif Girişimi, 5. Sipariş paketi çalışmalarına devam ediyor.

14

Kadıköy ilçesinde küçük üretici ile çalışmak ve ekolojik köylü tarımını desteklemek ilkeleriyle örgütlenmeye başlayan Kadıköy Tüketim Kooperatifi Girişimi, “Yaza Merhaba” isimli 5. Sipariş paketi ile çalışmalarına devam ediyor.

12

 

Bugün yayınlanan bir video ile kendisini kısaca anlatan kooperatif, bölgede yaşayan kişileri çalışmaya, “Tarladan sofraya güneşli bir gün için Kadıköy Tüketim Kooperatifi Girişimi’ne siz de katılın!” daveti ile çağırıyor:

5. Paket siparişi vermek için son gün 10 Haziran. Çağrı metni şöyle:

“Kooperatif kurma çalışmalarımıza 5. paketimizle devam ediyoruz!

11

Sizler için yine bilge tarım yöntemleri ile üretilen ürünlerden oluşan ‘Yaza Merhaba’ paketini hazırladık.

Yaza merhaba paketinde Karapürçek Kadın Derneği’nden 330 ml’lik reçel ve marmelat çeşitleri yer alıyor.

Bu pakette, Erzincan Akyazı Değirmen’den aldığımız bir kilo bulgur var. Bulgur atalık tohumlarla üretilen buğdaydan elde ediliyor ve taş değirmende öğütülüyor. Lif bakımından zengin bir gıda olan bulgur, pilav ve çorbalarda kullanılabilir.

Tüketim araştırması anketimize gelen yanıtları göz önünde bulundurarak, bu pakete de zeytinyağı ekledik. Zeytinyağı, Manisa Gölmarmara Bölgesi zeytinlerinden geleneksel soğuk sıkma yöntemiyle üretiliyor.

Yaz paketinde 1 kilo da tam buğday unu var. Un 2001 yılından beri Adapazarı, Maksudiye köyünde üretim yapan Jade Çiftliği’nden geliyor. Tam buğday unu, buğdayın doğal yapısında bulunan bir çok vitamini, minerali ve lifi dengeli olarak içerir.

Saydığımız ürünleri, Özgür Kazova Kooperatifi’nin ürettiği kanvas kumaştan dikilen kooperatif çantası ile sizlere ulaştıracağız. Bundan sonra bu çantayı kullanın, plastik ambalaj kullanmayın.

Yaza Merhaba paketimizin bedeli 50TL’dir. Ürünlerden edinebilmek için 10 Haziran Çarşamba gününe kadar ad-soyad ve iletişim bilgilerinizi [email protected] mail adresine ileterek sipariş verebilirsiniz. Ödemeler için 10 Haziran Cuma gününe kadar [email protected] adresi ile iletişime geçtiğinizde, sizi yönlendireceğimiz sorumlu arkadaşlarımıza nakit olarak iletebilir ya da ileteceğimiz banka hesabına gönderebilirsiniz.

Dağıtım şenliği Haziran ayı içinde olacak, tarihini çok yakında sizlerle paylaşacağız.

Kadıköy Tüketim Kooperatifi Girşimi”

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.