ManşetTarım-Gıda

Bombalara Karşı Sofralar’dan Haziran boyunca ücretsiz atölyeler

0

Taksim’de iki buçuk yıldır her Çarşamba market ve manavların çöpe ayırdığı yenebilir sebzeleri değerlendirerek herkesle paylaşan Bombalara Karşı Sofralar grubu, Haziran boyunca sofraların yanı sıra üretim ve deneyim paylaşımına dayalı atölyeler yapılacağını duyurdu.

17

8 Haziran‘da balkonda ve arka bahçede kendi yiyeceğimizi nasıl yetiştirebileceğimizi göstermek için permakültür atölyesi düzenlenecek.

1615 Haziran‘da insan kusurlarından ötürü engelli kalan sokak hayvanlarına nasıl yürüteç üretebileceğimiz anlatılacak.

LGBTİ Onur Haftası’na denk gelen 22 Haziran‘da aşk ilişkilerindeki tahakküme karşı alternatif ilişki biçimlerini tartışabileceğimiz bir forum yapılacak.

29 Haziran’da ise bilenlerin bilmeyenlere bisiklete binmeye öğreteceği İstanbul’da ulaşım aracı olarak bisikleti teşvik eden bir etkinlik düzenlenecek.

Sofralar, Ramazan dolayısıyla 20.45’te kurulacak. Sofra ve atölyelerle ilgili detaylara Bombalara Karşı Sofralar adresinden ulaşılabilir.

15

Bombalara Karşı Sofralar aktivistleri kendilerini sömürü, hiyerarşi ve tüketim karşıtı olarak tanımlıyor. Grup, daha önce de İstanbul Alışveriş Festivali’ni takas pazarı açarak protesto etmesiyle ve İç Güvenlik Yasası’na karşı çorba dağıtmasıyla gündeme gelmişti.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.