ManşetMedya-İnternet

Özgür Gündem’in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası devam ediyor

0

Özgür Gündem’in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına bianet Proje Danışmanı Nadire Mater de katıldı. Mater 3 Haziran tarihli gazete için çalıştı.

13

Özgür Gündem Gazetesi, maruz kaldığı baskı ve soruşturmalara karşı dayanışma sergilemek ve basın özgürlüğünü savunmak için Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına dün (2 Haziran) de bianet Proje DanışmanıNadire Mater katıldı.

Özgür Gündem haber toplantısına katılan Mater, editör ve muhabirlerle gündeme dair haber ve haber başlıklarını değerlendirdi. Kadın ve hak odaklı habercilik üzerine öneriler yapan Mater, haber toplantısının ardından gazetenin 3 Haziran nüshasında yer alacak köşe yazısını yazmak için bilgisayar başına geçti.

Özgür Gündem’deki habere göre dayanışmanın, yaşanan baskılara ve hak ihlallerine karşı gerçekleştirilen bir eylem olduğunu belirten Mater, “Dayanışmak için burada olmaktan başka bir seçeneğin olmadığını” ifade etti.

Özgür Gündem ile dayanışmada bulunan gazetecilere yönelik açılan soruşturmalara da değinen Mater, “Biz dayanışmaya devam edeceğiz. Onlar da soruşturmalara devam edebilirler” dedi.

3 Mayıs’tan beri devam ediyor

Özgür Gündem’in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni Kampanyası 3 Mayıs, Dünya Basın Özgürlüğü gününden beri devam ediyor.

Bugüne kadar nöbete Mater’in haricinde Tuğrul Eryılmaz, Aydın Engin,İhsan Çaralan, Işın Eliçin, İhsan Eliaçık, Mehmet Güç, Beyza Üstün, Erol Önderoğlu, Celalettin Can, Sebahat Tuncel, Nevin Erdemir, Hakkı Boltan,Melda Onur, Ertuğrul Mavioğlu, Eşber Yağmurdereli, Erol Önderoğlu,Ayşe Düzkan, Fehim Işık, Yıldırım Türker, Mustafa Sönmez, Faruk Eren,Ahmet Abakay, Celal Başlangıç, Uğur Güç, Nurcan Baysal ve Ragıp Duran katıldı.

Kampanyaya katılan Nurcan Baysal, Celal Başlangıç, Ahmet Abakay, Fehim Işık, Eşber Yağmurdereli, Erol Önderoğlu, Sebahat Tuncel, Celalettin Can, Ertuğrul Mavioğlu, Faruk Eren, Ayşe Düzkan, Mustafa Sönmez, Melda Onur, Ragıp Duran, Nurcan Baysal, Ömer Ağın hakkında sorumlu olduğu günlerdeki haberlerle ilgili “terör örgütü propagandası” iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.