ManşetMedya-İnternet

Özgür Gazeteciler Cemiyeti’nden Mahpus Gazetecilerle dayanışma kampanyası

0

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) mahpus gazetecilerle dayanışma nöbeti olan “Tanıklık Günleri”ni Diyarbakır Adliyesi önündeki basın açıklamasıyla başlattı.

“Haber alma hakkıma dokunma” sloganıyla başlatılan kampanyada ÖGC gönüllü muhabirlik için de destek çağrısında buldun. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri de kampanyaya destek verdi.

12

Özgür Gündem’in haberine göre Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ÖGC Eşbaşkanı Nevin Erdemir yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek tutuklu bulunan 45 gazetecinin isimlerini okuyarak dayanışma çağrısında bulundu.

 45 gazeteci için her hafta Perşembe günleri tanıklık yapacaklarını aktaran Erdemir, “Dicle Haber Ajansı’nın muhabirleri terör örgütü üyesi olma gibi asılsız iddialarla tutuklanıp cezaevlerine gönderiliyorlar. Ve bunlar içinde başlatacağımız gönüllü muhabirlik kampanyası olacak. 13 ilde bu kampanyayı yürüteceğiz” dedi.

ÖGC Eşbaşkanı Hakkı Boltan ise baskı altındaki basın kuruluşlarıyla dayanışmka için kampanyalara katılanlar hakkında da soruşturmalar başlatıldığını hatırlatarak şunları ifade etti:

“Bu tablo Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını gözler önüne seriyor. Basının özgür olmadığı yerde toplum da özgür olamaz. Toplumun özgür olmadığı yerde de her türlü hak ihlalleri ön plana çıkacaktır. Hükümetin bu tutumu düşünce ve basın özgürlüğüne aykırı bir durumdur ve hiçbir zaman kabul edilemez.”

Tanıklık Günleri kampanyası boyunca her hafta perşembe günü gazeteciler, mahpus meslektaşlarının gazeteciliğine ilişkin tanıklıklarını anlatacak. DİHA muhabirlerinin tutuklandığı 13 bölgede yapılacak gönüllü muhabirlik kampanyasıyla da mahpus haberciler yerine gönüllü muhabirler üzerinden haber akışı sağlanacak.

Üniversitelilerden destek

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri de mahpus gazeteci ve öğrencilerle dayanışmak için “Tutuklu Gazetecilere Mektup ve Kitap Gönderiyoruz” kampanyası düzenliyor.

Her gün başka bir fakülte önünde stant açan öğrenciler, kampanya ile tutuklu gazeteci ve öğrencilerin durumuna dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtirken, ÖGC’nin “Tanıklık günleri ve gönüllü muhabirlik” kampanyasına da destek vereceklerini açıkladı.

 

(Özgür Gündem, Bianet, DİHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.