ManşetTarım-Gıda

Beypiliç Genel Müdürü GDO’lu üretimi savundu

0
FOTO-MURAT KUCUK-BOLU-DHA

Beypiliç Genel Müdürü ve Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR DER) Başkanı Sait Koca, GDO’ya alışılması gerektiğini söyledi.

FOTO-MURAT KUCUK-BOLU-DHA

FOTO-MURAT KUCUK-BOLU-DHA

Türkiye’deki beyaz et sektörünün önde gelen firmalarından Beypiliç tarafından Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Abant Palace Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Koca, “Bütün dünyada GDO gerçeği var. Buna alışmak lazım. GDO’lu üretim sürekli artıyor. GDO’lu üretim anlatılan gibi çok fazla verim almak için, dünyadaki açlığı bitirmek için falan da değil. Daha sağlıklı ürün elde etmektir. GDO’nun bir sürü artıları var. Zaman zaman sektör hakkında medyada ortaya çıkan olumsuz söylemlerin gerçeklerle alakası yok. Tüketiciler kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler yüzünden boş yere piliç etinden soğuyor” dedi.

21

Koca’nın açıklaması Greenpeace’in Yutmayız kampanyasının hemen ertesinde geldi. Yutmayız! kampanyası, tavuk endüstrisinden tüm üretim zincirini sağlığa ve çevreye zarar vermeyecek şekilde uygulamalarını yeniden düzenlemesini talep ediyor. Bu kapsamda Greenpeace geçtiğimiz hafta endüstriyel tavuk üretiminin insanların sağlığına ve çevreye olan olumsuz etkileri hakkında“Dünyayı Tüketmek” raporunu yayınladı.

Kampanya kapsamında yutmaiz.org sitesini açan Greenpeace’a karşı siteyi kapatması yönünde ihtarname gönderen Banvit, Beypiliç, Keskinoğlu ve Şenpiliç şirketleri siteyi kapattırmış, Greenpeace ise hemen akabinde yutmayiz2.org sitesini faaliyete geçirmişti.

 

(DHA, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.