ManşetTarım-Gıda

Lüfer kurtulacak mı?

0

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun ekinde 2016-2020 yılları arasında yürürlükte kalması beklenen 4/1 numaralı tebliğ için Ankara’da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kampüsünde düzenlenen istişare toplantısı bu sabah 9.30’da başladı.

21

En son 21 Haziran 2012’de gerçekleşen ve neticesinde yayınlanan 3/1 numaralı tebliğin korumacılık bağlamında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirilmesine sebep olan bu istişare toplantıları, sektörün bileşenlerini bir araya getirmesi ve yasa yapım sürecinin şeffaflığına katkısı sebebiyle çok önemli.

Bu yıl, 2012 yılından farklı olarak, toplantıya sivil toplum mensupları ve gazeteciler kabul edilmiyorlar. Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik başkanları, üst birlik başkanı, akademisyenler ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü uzman, denetçi ve bürokratlarının katıldığı toplantıdan beklenti bir hayli yüksek.

Slow Food Fikir Sahibi Damaklar konuya dair yaptığı yazılı açıklamada toplantıya ilişkin görüş ve önerilerini, “01 Eylül 2016 – 31 Ağustos 2020 arasında yürürlükte olacak “4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünlerini Düzenleyen Tebliğ”e ilişkin Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar’ın görüş ve önerileridir” başlığı ile sıralamıştı.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.