LGBTİ+Manşet

Hormonlu Domates Ödülleri için aday gösterme süreci devam ediyor

0

24. İstanbul LGBTİ+ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) Onur Haftası kapsamında düzenlenen Hormonlu Domates Homofobi ve Transfobi Ödülleri’nin 12.’si için aday belirleme süreci devam ediyor.

14

Siyaset, Medya, Eğlence, Eğitim, Spor, Yaşam Alanları, Sansür, Beynelmilel, Kurum kategorilerinde verilecek ödüller için adaylarınızı #hormonludomates2016 hashtag’i ile Twitter ve Facebook’tan paylaşabilir ya da [email protected] adresine 28 Mayıs 2016 tarihine kadar gönderebilirsiniz.

LGBTİ+’lere yönelik ayrımcı ve dışlayıcı açıklamalar ve eylemlerde bulunanların ödüllendirildiği Hormonlu Domates Ödülleri için adaylar, bu yıl da açık çağrıyla belirleniyor.

İstanbul Onur Haftası bu yıl 20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ödüller 23 Haziran Perşembe gecesi Şişli Kent Kültür Merkezi’ndeki törenle sahiplerini bulacak.

İlk kez 2005’te verilen Hormonlu Domates ödüllerinin amacı kamusal alanda LGBTT bireyler hakkında
homofobik-transfobik sözler sarf eden ve/veya uygulamalarda bulunan kişi ve kurumları teşhir etmekti. İlk yıl ödül kazananları Onur Haftası organizasyon ekibi seçmişti. Bu tarihten itibaren ödüller, her yıl yapılan açık çağrıyla belirlenmeye başladı.

Ödüller kapsamında Siyaset, Medya, Eğlence, Eğitim, Spor, Yaşam Alanları, Sansür, Beynelmilel, Kurum kategorileri ve özel ödül kategorilerinde ‘kazananlar’ belirleniyor ve ödül almak üzere törene davet ediliyor.

GEÇTİĞİMİZ YILIN “KAZANANLARI”

15

Geçtiğimiz yıl yapılan 11. Hormonlu Domates Ödülleri kapsamında Siyaset kategorisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Kez ödülün sahibi olmuştu. Erdoğan, HDP Eskişehir Milletvekili Adayı LGBTİ+ aktivisti Barış Sulu’yu kastederek söylediği “Biz eşcinsel aday göstermeyiz” sözleri nedeniyle ödülü almıştı. Boston Eşcinsel Erkek Korosu’na kapılarını açan Boğaziçi Üniversitesi’ni hedef gösteren Medeniyet Üniversitesi Rektörü İhsan Karaman Eğitim kategorisinde; Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun konserini iptal eden Zorlu Center Sansür kategorisinde; oyuncusu Angel McCoughtry’yi cinsel yönelimi nedeniyle takımdan ayrılmaya zorlayan Fenerbahçe Spor Kulübü; İTÜ’deki Lady
Gaga konserine katılan LGBTİ+’leri sosyal medyadan hedef gösteren Niran Ünsal geçtiğimiz yılın
ödül kazananları arasında yer aldı.

Geçtiğimiz yılın Hormonlu Domates ödüllerini kazananlara ait tüm listeyi Kaos GL’nin haberinden öğrenebiilrisiniz.

24. İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nın destek çağrısını ise bu haberimiz ile sizlerle paylaşmıştık.

 

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.