Haber HattıManşetSivil Toplum

Hamak’tan “Kendi defterini Kendin yarat” atölyesi

0

Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü bünyesinde ve bireysel olarak, çeşitli alanlarda atölyeler düzenleyen HAMAK Atölye ekibinin 5 hafta sürecek ilk çalışması “Defter Atölyesi” 4 Haziran 2016 itibariyle başlıyor.

37

Üç yıldır Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü bünyesinde ve bireysel olarak, çeşitli alanlarda atölyeler düzenleyen kişilerin biraraya gelmesi ile kurulan HAMAK Atölye ekibi ilerleyen süreçlerde serigrafi ve monoprint teknikleri ile çanta yapım ve süsleme gibi daha birçok atölye açmayı da düşünüyor.

Ekip çalışmalarının ortaya çıkış sürecini, “Alternatif ürünlerin tüketimi bir hayli revaçta. Ancak bu beğenerek aldığımız, sanayi tipi üretimin dışındaki ürünler nasıl yapılıyor diye sorduğumuzda, internet çağının nimetleri ile her türlü bilgi de ‘bir tık’ ile önümüzde.

İnsanlar pek tabi bu ürünleri DIY(Do it yourself) videoları aracılığıyla internetten öğrenebilir ve gerekli malzemeyi alıp uygulayabilir. Ancak zaten niyetimiz satın alma kültürü ve hız kültürü içinde kaybettiğimiz kollektif üretimi ve birlikte yaratım sürecini de canlandırmak.” olarak betimliyor.

33

“Çoğu zaman, tek başına üretim için gerekli malzemeleri bulmak ve almak birçokları için heveskıran bir süreç olurken, atölyeler sırasında insanların birarada ortak bir yaratım sürecine girdiğini, öğrenilen teknikleri birbirileri ile konuşarak ve yapılanları gözlemleyerek çok farklı şeyler ürettiklerine şahit olduk. Bu sebeple yazmayı, çizmeyi ve defterleri seven herkesi atölyede birlikte üretmeye davet ediyoruz.” diyerek ilgilenenleri bünyelerine davet eden HAMAK ekibinin 4 Haziran’da başlayacak “Kendi Defterini Kendin Yarat” atölyesi hakkındaki açıklamaları ise şöyle:

Kendi defterini kendin yarat!

34

Daha fazla tüketerek ve tüketimle şekillenerek yaşarken, ufak da olsa bir arka kapı niyetine eskilerimizi yaratıcı fikirlerimizle buluşturacağımız ve kendi defterlerimizi yapacağımız bir atölye kuralım dedik.

Çeşitli defter dikim ve ciltleme tekniklerini öğreneceğimiz atölyede eski kıyafetlerinizi, malzemelerinizi, ya da canınız ne isterse, tasarım veya geri dönüşüm amaçlı kullanabilirsiniz.

Bir şey yaratmanın ve üretme halinin kendisi bile iyileştirici bir etkiye sahip. Bu sebeple, temel malzemelerin atölyeler tarafından karşılanacağı 5 haftalık bu programın sonunda sadece kendi yarattığınız defterle değil, bir şey yaratmanın ve üretmenin mutluluğuyla da atölyeyi tamamlamak niyetindeyiz.

Yazmayı, çizmeyi, üretmeyi ve tabi ki defterleri seven herkesi bekleriz!

Kayıt İçin / For Registration:
Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı
Osmanağa Mah. Ali Suavi Sok. No:10/4-5, Kadıköy-İstanbul
Tel: 0216 349 9992

Atölye Programı: 
Atölyeler 4 Haziran Cumartesi günü başlayıp 5 hafta sürecektir.

Atölyeler sabah saat 10.30-12.30, öğleden sonra saat 13.30-15.30 arasında düzenlenecektir.

1. Hafta: Genel bilgilendirme ve tek formalı defter
2. Hafta: Kumaş kaplı tek formalı defter
3. Hafta: Çok formalı, kapalı sırt koptik dikiş
4. Hafta: Çok formalı, açık sırt koptik dikiş
5. Hafta: Süsleme teknikleri

*Atölyeler 15’er kişi ile sınırlıdır.
*Tek giriş ders ücreti 100 TL, toplam atölye ücreti 350 TL’dir.
*İlk iki hafta düzenlenen giriş derslerine katılmayanlar daha sonraki çalışmalara katılamazlar.
*Malzemeler bizim tarafımızdan temin edilecektir ancak geri dönüştürmek istediğiniz ya da süsleme için kullanabileceğiniz malzemeleri kendiniz getirebilirsiniz.
*Atölye 13 yaşından büyük herkesin katılımına açıktır.

Ayrıntılı bilgi ve son dakika güncellemerini atölyenin etkinlik sayfasından edinebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.