KadınManşet

“Boşanma Komisyonuna karşı Sokaktayız İsyandayız!”

0

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) vekilleri tarafından kurulan ve kamuoyunun “Meclis Boşanma Komisyonu” olarak adlandırdığı “Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar İle Boşanma Olaylarının Araştırılması Ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu“nun sunduğu taslak rapora bir tepki de Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu‘ndan geldi.

32

Boşanma Komisyonunun 6 Mayıs 2016 tarihli taslak raporu ile, kadınların on yıllara dayanan mücadelesi ile kazandıklarına göz diktiğini belirten Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, bu rapora karşı sesini yükseltmek isteyen herkesi 22 Mayıs Pazar günü, saat:14.00’de İstanbul Kadıköy Süreyya Operası’nın önündeki basın açıklamasına davet etti.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun açıklaması şu şekilde;

“TBMM Boşanma Komisyonu haklarımızı gasp etmek için işbaşında!

Sessiz kalmıyoruz!

31

Komisyonun 6 Mayıs 2016 tarihli taslak raporu, kadınların on yıllara dayanan mücadelesi ile kazandıklarına göz dikti. Kadınları sadece aile içinde tanımlayan, aksi takdirde yok sayan rapor, erkek şiddetine karşı yasal mekanizmaları zayıflatan ve kadınların boşanmasını zorlaştıran öneriler getiriyor.

Rapor, kadınların nafaka hakkına el koyuyor, şiddetten uzaklaşmasını zorlaştırıyor ve hatta yaşadığı evin bile şiddet uygulayan erkekler tarafından elinden alınmasına imkan tanıyor.

Bu komisyon, biz kadınlara, “evli değilsen sana sosyal hizmet yok”, şiddet gördüğümüzde, her gün bunca kadının öldürüldüğü bir ülkede, “delil yoksa tedbir de yok”, evlenene, maruz kaldığı şiddet ve baskıya rağmen “boşanma, bir daha düşün”, her boşanana ise “nafaka yok” diyor.

Mücadele ederek kazandığımız hakların yıllarca geriye götürülmesine sessiz kalmayacağız. Bu geri gidişe izin vermeyeceğimiz gibi, kadınların lehine yasa ve politikalar için mücadeleye devam edeceğiz.

 Tüm kadınları ve transları, 22 Mayıs Pazar günü, saat:14.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nın önüne bekliyoruz.”

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu

 

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.