EnerjiManşet

Kömürden Kurtuluş 15 Mayıs’ta Aliağa’dan başlıyor!

0

15 Mayıs’ta Türkiye’de yaşamı savunan tüm hareketler olarak 1960’lı yıllardan başlayarak fosil yakıt kaynaklı kirlenmenin ülkemizdeki en sembolik alanlarından birine dönüşen Aliağa’da bir araya geliyor.

18

Türkiye’nin dört bir yanında termik santral ve kömüre karşı mücadele veren, aralarında TEMA Vakfı’nın da bulunduğu 70’den fazla sivil toplum örgütü ve platform, 15 Mayıs 2016’da Foça’nın Ilıpınar Köyü’nde #KömürdenKurtul demek için bir araya geliyor.

19

15 Mayıs’ta Aliağa Ilıpınar’daki buluşmaya katılamayacak olanlar ise sosyal medya üzerinden #KömürdenKurtul, #BuradaİnsanYaşıyor ve #Breakfree2016 etiketleri ile paylaşımlar yaparak eyleme destek verebilecek.

Bir araya gelen kurumlar arasında, TEMA, WWF-Türkiye, FOÇEP, EGEÇEP, Türk Tabibler Birliği, Temiz Hava Hakkı Platformu, 350.org ve Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN-Europe) gibi Türkiye’nin ve dünyanın önemli sivil toplum kuruluşları ile Dikili ve Bergama Belediyeleri var.

Aynı zamanda, İzmir, Zonguldak, Konya, Muğla, Kahramanmaraş, Adana, İskenderun ve Çanakkale’den yerel çevre hareketleri de Aliağa’da olacaklar.

İzmir’deki bu etkinlik tüm Dünya’daki iklim ve ekoloji hareketinin desteklediği Break Free kampanyasının bir parçası durumunda.

20

Türkiye’nin de aralarında olduğu 18 ülkede, dünyanın en kirli fosil yakıt projelerine karşı harekete geçiyor. 4-15 Mayıs tarihleri arasında Almanya’dan Kanada’ya, Nijerya’dan İngiltere’ye, Brezilya’dan Filipinlere ve Endonezya’dan Türkiye’ye fosil yakıtlara barışçıl etkinliklerle dur denilecek.

Etkinliği fosilyakitlardankurtul.org/ web sitesinden de takip edebilirsiniz.

 

(Açık Radyo, Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.