LGBTİ+Manşet

Homofobiye karşı festivaldeyim aşkım!

0
Çanakkale’de Homofobi ve Transfobi Karşıtı Festival başlıyor. 7 – 15 Mayıs tarihlerini kapsayan ve kentte bir ilk olan festival, film gösterimleri, atölyeler, oyunlar ve söyleşilerle homofobi hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyor. Çanakkale LGBTİ İnsiyatifi, ‘17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü’ öncesinde, “Boğazımıza kadar homofobi” mesajıyla düzenledikleri festivalle, boğazın gökkuşağı renklerine boyanmasını düşlüyor. 
lgbti
Pembe Hayat ve Kaos GL’nin “Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi” kapsamında ‘Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’ desteğiyle gerçekleşen festivalin homofobiyle mücadele kapsamında tasarlanan etkinliklerinin amacı, LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) bireyleri ve onlara yönelik yaklaşımı görünür kılmak. Örneğin festivalin dördüncü gününde oynanacak Tabu oyunu, Heteroseksüel, eşcinsel gibi kelimeler homofobik kelimeler kullanılmadan nasıl anlatılır sorusuna yanıt ararken, gündelik hayatta fark etmeden kullanılan homofobik kelimeleri ortaya çıkaracak. Çizim atölyesi, kimlikleri ve aidiyetleri, bedensel sınırların dışına çıkarak anlamaya yönelik bir deneyim olacak. Cinsel sağlık ve ruh sağlığı atölyeleri ile film gösterimlerinin yanında Pembe Hayat Derneği’nden Gani Met ve Alican Kalan ile “Lubunyalığa Sığamayanlar! Biz hariç herkes…” söyleşisi ile devam edecek olan festival, kapanış partisi ile son bulacak. 
lgbti festival

Boğazımıza kadar gökkuşağı!

Festivalin neden “Boğazımıza kadar homofobi” başlığıyla öne çıktığını, Çanakkale LGBTİ İnsiyatifi’nden Umut Güven anlattı: “Çanakkale’de ve her yerde homofobik şiddete maruz kalmış, nefret suçu mağduru öyle çok LGBTİ birey var ki… Hem gerçekten boğazımıza kadar homofobiyle dolduğumuzdan hem de içinden boğaz geçen bir şehirde bu etkinlikleri yapıyor olmamızdan, festivale ‘Boğazımıza kadar homofobi’ adını verdik. Kendi kimliğini bulma çabasındaki insanlara biraz ışık tutabilir, kimliğini bulmuş bireylere biraz özgürlük katabilirsek ne mutlu bize. Hedefimiz, boğazımıza kadar olan homofobinin yerini gökkuşağına bırakması.”

Festivale herkes davetli

Sekiz gün sürecek etkinliklerin adresi, Pan Görsel Kültür Derneği ve Ece Ayhan Kültür Evi. “Tüm kahkahalarımız nefrete olan tepkimizden. Çanakkale Boğazı’nda gökkuşağı açtı, sanat ve eğlenceyle buluştu. Boğazımıza Kadar Homofobiye ‘DUR!’ demek için biz festivaldeyiz. Sen neredesin aşkım?” diye seslenen festival, boğazı gökkuşağı renklerine birlikte boyamaya davet ediyor herkesi.
Haber: Güneş DERMENCİ
(Yeşil Gazete) 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.