ManşetTürkiye

HDP’siz Anayasa Komisyonu dokunulmazlıkların kaldırılmasını kabul etti

0
HDPHalkların Demokratik Partisi (HDP), iki görüşmede de saldırıların hedefi olduğu dokunulmazlıkların kaldırılmasının görüşmelerinin yapıldığı Anayasa Komisyonu’nu terk etti. HDP’li üyelerin çekildiği Komisyon dokunulmazlık teklifini kabul etti.
Geçtiğimiz Perşembe günü yapılan görüşmelerde AKP’lilerin saldırısı ile başlayan kavganın ardından ertelenen görüşmeler bugün tekrar başlamıştı. Bugünkü toplantı da AKP’li vekillerin HDP’lilere saldırması ile görüşmeler bu akşama ertelenmişti.
Komisyon görüşmesinde son söz alarak bir konuşma yapan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, “Biz sözümüzü söyledik, bundan sonra bu sahne bir tiyatroya dönüşmüştür. Bunun bir parçası olmayacağız. Sizler tarihin bilincinde mahkum olacaksınız” diyerek, komisyondan çekilme kararı aldıklarını açıkladı.
Sancar, şöyle konuştu: “Tarih halklar, değerlendirecek. Biz ne anlatmak istedik, neden buradayız. Bizim herhangi bir korkumuz yok. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Bizim kaybedeceğimiz tek şey bu toplumun barış ve demokrasi umududur. Hiç bir şey kaybetmeyeceğiz. Bizim buradan çıkacak bir kararla cezaevlerine atılmamız, bizim için şeref madalyasıdır. Bu kadar büyük haksızlığa barış ve demokrasi için direndik. Ama siz fiziksel olarak ortamı en rezil hale getirdiniz. Saldırıların hepsi kayıttadır. Kim ne yaptı hepsi görülecektir. Bizim burada sözümüzün etkili bir şekilde çıkmasını engellendiniz. Aceleniz ne diye sorduk ama yanıt vermediniz. Biz biliyoruz, talimat geldi acele geçiriyorsunuz. Biz sözümüzü söyledik, bundan sonra bu sahne bir tiyatroya dönüşmüştür. Bunun bir parçası olmayacağız. Sizler tarihin bilincinde mahkum olacaksınız” diyerek komisyondan çekilme kararı aldıklarını açıkladı.
HDP milletvekillerinin Anayasa Komisyonu’nu terk etmelerinin ardından milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin görüşülen dokunulmazlık teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi. Teklif, önümüzdeki günlerde Genel Kurul’da görüşülecek.

 

(Demokrat Haber, Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.