Ekolojik YaşamManşet

Marmaris’li öğrencilerin el emeği göz nuru Yeşil İnci 7. sayısına da ulaştı

0

Marmaris Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulu öğrencilerinin her sene düzenli olarak çıkardıklarıYeşil İnci dergisinin 7. sayısı da tamamlandı.

28

Eko Okullar Projesi kapsamında yayınlanan Yeşil İnci’nin yedinci sayısı da daha önceki sayılarında olduğu gibi zengin bir içeriğe sahip. 32 sayfalık derginin kapak konusu, “Sağlık için harekete geçiyoruz” olarak belirlenmiş. “Nedir şu vejateryenlik?”, “Kıyam tatlısı”, “Martılar” ve “Yaşam kaynağı tohum” da kapak sayfasında öne çıkarılmış.

Derginin editöryal yazısını kaleme alan Dilek Yüksel ve Naşide Özlü‘yü Yeşil Gazete okurlarıYeşil Atasözleri köşemizden anımsayacaklardır.

30-Yeşil İnci

İçindekiler köşesine göz attığımızda ise gözümüze, gazetemizden de bilgisini ilettiğimiz, “Ağaçlara şiir okuyan okul”un yanısıra, “Koşmak güzel şey”, Hayvan dostlar bölümünde Tiki, Sansar ile Arı, Yüzen güzelliklerde Lahoz Balığı, Uçan güzelliklerde Martı, Ağaçlarımızda Ceviz ağacı konuları çarpıyor. Yeşil İnci’de bunların yanısıra daha pek çok konu ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından kaleme alınmış.

Yeşil İnci’nin 7. sayısını Yeşil Gazete muhabiri diyebileceğimiz kadar kendisinden destek aldığımızOrhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulu öğretmeni Cihan Şen‘e sorduk.

İşte Cihan öğretmenimizin Yeşil Gazete’ye aktardıkları:

Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulundan Cihan Şen öğrencileri dersi doğada işliyor

Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulundan Cihan Şen öğrencileri dersi doğada işliyor

“Dergimiz 2007 yılından beri yılda bir kez yayınlamaya çalışıyoruz. Nasıl bir sistemle hazırladığımız bir önceki sayıyla ilgili yaptığınız haberde yer aldığı için tekrar etmiyorum. Çok yoğun bir emek ürünü olduğu zaten anlaşılıyordur.

Özetle; bitki ve hayvanlarla ilgili yazılarımız tamamen yerel türlerin tanıtımı üzerine iken genel çevre sorunlarıyla ilgili yazılar da yer alıyor. En önem verdiğimiz konu yazı dilinin ilk okul öğrencilerinin bile anlayabileceği basitlikte olması.

Dergi basımı için destek bekliyoruz

Derginin basımı için her yıl sıkıntılar yaşıyoruz. İki sayfalık reklam alanımız var. Arka kapak için reklam veren firmadan baskı masrafını karşılatıyoruz. Dergiyi ücretsiz dağıttığımız için okula herhangi bir geliri olmuyor, zaten amaç gelir de değil. Fakat ön kapak arkasında yer alan reklam alanımıza reklam vermek isteyen olursa (aylardır araştırıyorum ama sadece 2 reklam bulabildim) okulun bir ihtiyacını karşılamasını talep ediyoruz. Hiç bir zaman nakit para almıyoruz.

İngilizce çevirisi de olacak

Bu yıl dergiyi İngilizceye çevirtip Marmaris’e gelen turistlere ve yerleşik olarak yaşayan yabancılara da ulaşmayı hedefliyoruz.

Dergi 3000 adet basılıp Muğla’daki tüm okullara ve Eko Okullar üyesi olan Türkiye geneli yaklaşık 500 okula dağıtılıyor.

Bu arada Yeşil Gazete’dede atasözlerinin yayınlaması çocuklar açısından çok iyi oldu. Kendilerini değerli hissettiler. Hemen paylaşımlarda bulundular. Yeşil Gazete’ye teşekkür ederiz. Sevgiler”

Yeşil İnci’nin son sayısına buradan göz atabilirsiniz: Yeşil İnci Sayı 7

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.