LGBTİ+Manşet

İskenderun’da nefret cinayeti

0

İskenderun’da bir eşcinsel öldürüldü. Nefret cinayeti sonucu yaşamını yitiren A.K’nın arkadaşı, “Eşcinsel arkadaşımın ölümü unutulmasın. Nefret öldürüyor” dedi.

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir eşcinsel erkek yaşadığı evinde ölü bulundu. Dün gece bilinmeyen kişi veya kişilerce bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden A.K’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilmek üzere İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

24

İskenderun yerel basını 8gunhaber.com cinayeti “İskenderun’da sır cinayet” olarak duyurdu. KaosGL.org’a ulaşan A.K’nın arkadaşı ise yaşananların nefret cinayeti olduğunu belirtti.

İsmini vermek istemeyen tanık, son zamanlarda İskenderun’da baskı ve nefretin arttığını söyledi. İskenderun’daki LGBTİ toplumu olarak cinayetin aydınlatılmayacağını düşündüklerini belirtti ve ekledi:

“İskenderun küçük bir sahil şehri ve herkes birbirini tanıyor. İstediğin gibi yaşayamıyorsun. Yaşarken kostüm giymek zorunda kalıyorsun. Nefret cinayetine kurban gittiğinde de unutuluyor. Üstü örtülmek isteniyor. Eşcinsel arkadaşımın ölümü unutulmasın. Nefretin öldürdüğü bilinsin istiyorum. Katil ya katiller kim bilmiyoruz ama nefret cinayeti olduğuna eminim. Sebep bariz belli ama basında ‘sır cinayet’ diye başlık atıyorlar.

2013 yılında işlenen bir başka nefret cinayetinde polis resmen bizle dalga geçmişti. Adamın ölmüş fotoğraflarına bakıp dalga geçmişlerdi. ‘Daha fazla ortalığı kirletmeden gitti’ dediklerini hatırlıyorum. Haliyle bu cinayette de olumlu bir gelişme beklemiyorum.”

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.