ManşetTarım-Gıda

Yarın Tarlabaşı’nda ‘Sokak Hayvanları Temel Bakım ve İlkyardım Atölyesi’ var

0

Bombalara Karşı Sofralar, yarın (13 Nisan 2016 Çarşamba) Tarlabaşı’nda bulunan İnfial’de 20:30’da “Sokak Hayvanları Temel Bakım & İlkyardım Atölyesi” düzenliyor.

17

Her hafta aynı mekanda doğa talanına ve hayvan sömürüsüne karşı, yenebilir gıda artıklarını kullanarak sofra kuran Bombalara Karşı Sofralar ekibi, yemekleri pişirdikten sonra Galatasaray Lisesi önünde de sofra kuracak.

18

Bombalara Karşı Sofralar’ın yarına ilişkin açıklaması şu şekilde,

“Sokak hayvanları mahalle sakinleridir. Ve otomobillerle bir arada yaşamayı onlar seçmedi. Petshop’lardan dövüştürme kültürüne kadar pek çok keyfimizin mağduru olan, tüketim nesnesine indirgenen sokaktaki arkadaşlarımıza yönelik nefret söylemine itiraz ediyoruz!

Sokak hayvanlarıyla dayanışmayı yükseltmek için bu haftaki atölyede temel bakım ipuçlarını paylaşıyor ve veteriner öğrencisi arkadaşımızın desteğiyle acil durum becerilerimizi geliştiriyoruz. Değinilecek bazı durumlar: Yaralanmalar, kanamalar, bayılmalar, şok durumu, trafik kazası, oral ve deri altı ilaç uygulamaları, zehirlenmeler, boğulma, suni teneffüs, kalp masajı, basit bandaj…

Her Çarşamba otoriteler tarafından körüklenen yoksulluğa, savaşa, israfa, doğa talanına ve hayvan sömürüsüne karşı, yenebilir gıda artıklarını kullanarak sofra kuruyoruz. İsraftan kurtarılmış vegan yemeği paylaşırken bombasız, sınırsız, bayraksız, başkansız, baskısız, kafessiz dünya için umudu büyütelim.

Pişirme: 16.00 İnfial; Turan Caddesi 36/A Tarlabaşı
Sofra: 19.00 Galatasaray Lisesi önü; İstiklal Caddesi 86
Atölye: 20.30 İnfial; Turan Caddesi 36/A Tarlabaşı”

Ayrıntılı bilgi ve son dakika gelişmeleri için facebook etkinlik sayfasına göz atabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.