Hayvan HaklarıManşet

Hayvan hakkı savunucularının zaferi: Armani, kürk kullanmayacağını açıkladı

0

Hayvan hakları savunucularının yaptığı boykot başarıya ulaştı. Armani hiçbir ürününde kürk kullanmayacağını belirtti. Armani’nin kürk kullanmaması için eylemler yapan PETA (People for the Ethical Treatment of Animals – Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) bu kararın kendileri için bir zafer olduğunu duyurdu.

15

Armani 2016 sonbahar-kış kreasyonundan itibaren kürk kullanmayacağını belirtti. Uzun yıllardır hayvan hakları savunucularının mücadelesine rağmen Armani ceset kullanmaya devam ediyordu.

Armani ilk olarak 2009 yılında tasarımlarından kürkleri çıkaracağını açıklamış ancak bu sözünü tutmaması üzerine PETA ünlülerden markayı boykot etmesini istemişti. Armani’nin son kararında bu boykotun da başarılı olduğu belirtiliyor.

16

Armani’nin 2009’da verdiği sözü tutmamsı üzerine dünya çapında eylemler de yapılmıştı

PETA Armani’nin aldığı bu kararla ilgili olarak ‘büyük bir zafer’ elde ettiklerini söyledi. Armani kürk kullanımını bırakmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada hayvanları ve çevreyi korumak adına böyle bir karar aldıklarını açıklasa da bu açıklamayı PETA tarafından samimi bulunmadı.

Georgio Armani  yaptığı açıklamada, “Yıllar içerisinde teknolojinin gelişmesiyle birlikte kürk kullanımı yerine başka şeylerin de yapılabileceğini gördük. Hayvanlar üzerinde zalim şeyler yapmak yerine başka alternatifler de var” diye konuştu.

 

(Vehaber, PETA)

You may also like

Comments

Comments are closed.