ManşetSivil Toplum

‘Çocuklara cinsel istismar araştırılsın’ önergesine AKP oyları ile ret

0

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılması ve önlenmesi için TBMM’ye sunduğu önerge, CHP ve HDP’li vekiller tarafından kabul edilirken, AKP’lilerce reddedildi.

13

Kerestecioğlu önergeyi sunmuş, Karaman’daki cinsel taciz skandalıyla ilgili olarak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” sözlerini eleştirerek, “Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz” demişti.

‘Çocukların cezaevlerinde neler yaşadıklarını biliyor muyuz’

CNN Türk’ün haberine göre HDP Kadın Grubu Sözcüsü Kerestecioğlu şöyle konuştu: “Bugün hükümetin kalkıp ‘En ağır ceza verilsin, çocuk istismarcılarına sıfır tolerans’ demesi hiçbir şeyi çözmeyecektir. Ortada ne prensip, ne önleme ne denetim mekanizmaları olmadığı zaman bunlar boş laftan öteye geçemez. Şu anda başka yerlerde başka çocukların bunu yaşamadığından hiçbirimiz emin değiliz. Örneğin Pozantı Cezaevi’nden sonra cezaevlerinin durumunu, çocukların cezaevlerinde neler yaşadıklarını biliyor muyuz?”

Bianet’in aktardığına göreyse Meclis’e sunulan önergede “Bu sebeplerle, çocuk istismarıyla ilgili veri toplama, izleme, araştırma ve çocuklara yönelik cinsel saldırı suç larının gerçekleşmeden önlenmesi amacıyla gerekli yasal ve idari tedbirleri almak için Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz” dendi.

11

Daha sonra yapılan oylamanın sonucu TBMM Genel Kurulu resmi Twitter hesabından duyuruldu: “Öneri kabul edilmedi.”

12

HDP Kadın Grubu’nun üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Meral Danış Beştaş da tepkisini Twitter üzerinden gösterenlerdendi. Beştaş, “Bu utanç yeter AKP’YE…” dedi.

 

(CNN Türk, Bianet, Diken)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.