ManşetSivil Toplum

Vegan Hükümlü Osman Evcan için Kadıköy’de “Susma haykır veganlık haktır” eylemi

0

Vegan Aksiyon’un çağrısıyla dün akşam Kadıköy’de biraraya gelen aktivistler, açlık grevindeki vegan hükümlü Osman Evcan için Kadıköy’de biraraya gelen hak savunucuları, cezaevlerindeki keyfi uygulamalar ve baskıların kaldırılması talebi ile yürüdü.

18

4. kez açlık grevinde

Evcan, en son nakledildiği Silivri 6 Nolu L-tipi Cezaevi’nde vegan beslenme hakkı hapishane yönetimi tarafından keyfi olarak engellendiği ve çıplak arama, kitap ve iletişim sınırlamaları gibi hak ihlallerine maruz kaldığı için dördüncü kez açlık grevine girmişti.

Evcan’ın açlık grevinin 25. gününde Kadıköy Boğa heykeli önünde toplanan hak savunucuları, Moda’daki Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüş boyunca Evcan’ın açlık grevine girme sebeplerini anlatan broşürler dağıtıldı, “Osman Evcan’a vegan yemek”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “İnsana, hayvana, yeryüzüne özgürlük”, “Yaşasın vegan özgürlük mücadelemiz”, “İnsan, hayvan, özgürlük”, “Susma haykır veganlık haktır”, “Osman Evcan yalnız değildir” sloganları atıldı.

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

17

“Osman Evcan’ın, hayvanları kullanmadan vegan olarak yaşayabilmesi için kendi hayatını defalarca riske atmak zorunda kalması; öldürmemek ve sömürmemek için ölümü göze alması bizlere bir yandan Osman Evcan’ın mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu gösterirken, diğer yandan da baskıcı otoriter sistemin zorbalığının açık bir göstergesidir.

İnsan hakları, evrensel değerler ve yönetmelik gereği güvence altında olması gerektiği halde bütün bunlar çiğnenerek keyfi olarak vegan beslenme hakkı gasp edilen Osman Evcan’a uygulanan bu baskıcı, otoriter uygulamalarının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz!

Vegan Aksiyon

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.