EğitimManşet

Chris Stephenson Bilgi’deki kendi dersini İngiltere’den bağlanarak verdi

0
Fotoğraf: Güventürk Görgülü

Gözaltına alındıktan sonra hakkında sınırdışı kararını beklemeden İngiltere’ye giden Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Stephenson, derse Skype’la bağlandı.

Çağlayan Adliyesi’nde çantasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Newroz bildirisi bulunduğu için gözaltına alınan, ardından sınırdışı edilmesi için girişim başlatılınca Türkiye’den ayrılan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Chris Stephenson, bugün Bilgi Üniversitesi’ndeki öğrencilerine Skype üzerinden ders verdi.

16

Bianet’in haberine göre İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Stephenson’ın üniversitedeki bugünkü dersine farklı fakültelerden öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Derse Skype üzerinden bağlanarak konuşan Stephenson, “Türkiye’den gönüllü olarak ayrılmadım. Sizinle orada olmak istiyorum” dedi.

Üzgün olduğunu belirten akademisyen, şunları söyledi:

Fotoğraf: Güventürk Görgülü

Fotoğraf: Güventürk Görgülü

“Burada oldugum için üzgünüm, apar topar dışarı gönderildiğim için üzgünüm, yanlış birşey yapmadım, suç işlemedim. Ben 3 akademisyene destek olmak icin oraya gittim ve onların tutuklandığını nezarethanede öğrendim.

Onların içeriden çıkması dileğimdir. Dönebilmek için idare mahkemesine başvuruyorum. Dönmek istiyorum. Gönüllü olarak Türkiye’den ayrılmadım, hayatım sizinle, orada olmak istiyorum, elimden geleni yapacağım.

Türkiye kötü bir dönemden geçiyor, barışta ısrarcı olmak hepimize düşen bir görev, bu mücadeleyi yaymak, genişletmek. Kalabalıklaşmak icin her şeyi yapın. Hapiste yatan akademisyen arkadaşlarımıza sahip çıkın.

Sayıları çoğalabilir, çoğalırsa sizin de çoğalmanız gerekecek. Yeni yüzlere bu mücadeleyi anlatmak genişletmek gerekiyor. Haksızlıkların haksızlık olduğunu herkes görmek zorunda, umarım görmeye başlayacak.

Karanlık olaylardan bazen umut doğabilir, doğru tepkiler gösterirsek. Umarım bu karanlık dönemden de çıkıp başka umut dogacak. Umutluyum umutluyum ama sonuc da bize bağlı, yani birileri gidecek ”Hepimiz Ermeniyiz” diye bağıracak ve bu da cesaret gerektiren birşey. Eminim siz yaparsınız.

Sizi seviyorum, sizinle gurur duyuyorum, devam edin, bu mesajı yayın. İşlerimiz çok, işlerimiz çok kolay olmayacak, ama çok önemli. Umarım en kısa zamanda görüşürüz. Pes etmeyeceğim, devam edeceğim, uzun süre bu mücadelenin bir parçası oldum ve vazgeçmeyeceğim.”

 

(Bianet)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.