LGBTİ+Manşet

Sabah Gazetesi, Malta’da yaşayan LGBTİ aktivistini hedef gösterdi

0

Sabah Gazetesi, Malta’da yaşayan LGBTİ aktivisti Hasan Hüseyin Şehriban Karabulut’u yalan haberle hedef gösterdi. Karabulut yaptığı açıklamada, “Mail attım geri dönmediler, başıma bir iş gelirse sorumlusu Sabah’tır” dedi.

32

Sabah Gazetesi manşetinde yer verdiği (sözüm ona) haberde Ankara Saldırısında yakını yaralanan kişi ile Hasan Hüseyin Şehriban Karabulut’u aynı kişi gibi göstermişti

Kaos GL’nin haberine göre Yaklaşık 4 aydır Malta’da yaşayan ve saldırı sırasında Malta’da olan Karabulut’un Ankara katliamının ardından yapılan canlı yayında “İktidarınız batsın” dediğini iddia eden Sabah gazetesi “Yeri geldi gezici oldu, polise kitap okudu!”, “Yeri geldi Ayşe Arman’a röportaj verdi. Gay tiyatrocu oldu!” ifadelerini kullandı.

Karabulut: Mail attım geri dönmediler, başıma bir iş gelirse sorumlusu Sabah’tır

Gazeteye mail attığını ancak cevap alamadığını belirten Karabulut KaosGL.org’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Gezi sırasındaki yaptığım pasif direniş bile devlet için tehlikeli gözüküp yıllar sonra bekleyerek bunu hedef gösterecek bir yer aramaları ve ‘gey tiyatrocu’ tabiriyle kendilerince aşağılamaya ve cinsel yönelim de dahil olmak üzere hedef haline getirilmem…

“Patlayan bombadan çok bunun konuşulması, evimizde oturan bizlerin verdiği tepkiyi canlı yayında veren bir insanı nasıl hedef göstereceklerini şaşırmaları ve bu kişiyi bana benzetip apaçık hedef olarak sunulmam hayatıma bile bile kast edilmesidir. Bundan sonra yaşanılacak nefret söylemi ve canıma kast edilme gibi durumların suçluları yalan haberleri ile sosyal medya ve Sabah gazetesidir.

“Kendilerine haberin yalan yanlış olduğunu, 4 aydır Malta’da yaşadığımı, beni hedef olarak gösterdiklerini, haberin tekzip edilmesini, özür yazısı yazmalarını istememe rağmen tarafıma dönüş yapılmadı.”

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.