İklim KriziManşet

19 Mart Dünya Saati’nde Çanakkale de, “Change climate change” diyecek

0

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ve Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan, 19 Mart’ta Dünya Saati için ışıklarını kapatacak Truva Atı’nın önünde bir araya gelerek Çanakkale’nin de iklim mücadelesine katılacağını açıkladı.

27

Bu yıl 19 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek tarihin en büyük çevre hareketlerinden biri Dünya Saati için birçok anıtsal yapı, kurum binası ve ev ışıklarını bir saatliğine iklim için kapatacak. Çanakkale Belediyesi de Truva Atı’nın ve Saat Kulesi’nin ışıklarını kapatarak iklim mücadelesine bir ışık tutacak. Türkiye’den her yıl daha fazla kentin destek verdiği etkinliğe şimdiye kadar 39 valilik ve belediye katılacağını açıkladı.

Türkiye’den 27 kentsel simge ışıklarını kapatıyor

Dünya Saati 2016-İklim Mücadelesine Bir Işık Tut! from WWF TÜRKİYE on Vimeo.

Dünya Saati’nin bu yıl bir rekor kırarak tam 178 ülkede birden gerçekleştirileceğine dikkat çeken WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak “Dünya Saati için 2010 yılında ilk defa Boğaziçi köprüsü ışıklarını kapatarak Türkiye’de etkinliğe katılan anıtsal yapıların önünü açtı. Bu yıl Dünya Saati için Türkiye’nin dört bir yanından 27 kentsel simge ışıklarını kapatıyor. Dünya Saati’nin 10.yaşını kutladığımız bu yıl amacımız iklim mücadelesini tüm Türkiye’ye taşımak ve Çanakkale gibi büyük küçük tüm kentlerin desteğini arkamıza almak. Bizi ve mücadelemizi destekleyen herkesi Dünya Saati’ne katılmaya çağırıyoruz” dedi.

30

Dünya Saati (Earth Hour), iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenen dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya’da başladı. WWF’in organizasyonuyla kısa sürede yedi kıtada 150’den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayıldı

28

Etkinliğe katılmak isteyen birey ve kurumların www.dunyasaati.org adresine girerek katılımlarını onaylamaları ve 19 Mart 2016 Cumartesi 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını bir saatliğine kapatmaları gerekiyor.

 

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.