ManşetTürkiye

“Cumhurbaşkanına hakaret ettin, sokağa çıkman yasak!” cezası

0
Melike Kara'nın Sakarya'nın en işlek mekanlarından Çark Caddesine çıkması da yasaklandı

Adapazarı’nda basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülen 27 yaşındaki Melika Kara için mahkeme, ‘suçta tekerrür tehlikesi var’ diyerek iddianame hazırlanana kadar eylemlerin yapıldığı iki cadde ve bir parka gitmesini yasakladı.

Melike Kara'nın Sakarya'nın en işlek mekanlarından Çark Caddesine çıkması da yasaklandı

Melike Kara’nın Sakarya’nın en işlek mekanlarından Çark Caddesine çıkması da yasaklandı

24 Şubat tarihinde Birleşik Haziran Hareketi Sakarya Meclisi üyesi yaklaşık 70 kişilik grup, Adapazarı’nın en işlek caddesi Çark Caddesi’nde hükümeti protesto etmek için yürüyerek, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını gayrimenkul eksperliği yapan Melike Kara okudu. Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Melike Kara hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla Sakarya Cumhuriyet Savcılığı‘na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılıkta ifade veren Melike Kara savunmasında, Türkiye’nin yönetim biçimi ve yaşanan hukuksuzluklardan herkesin etkilendiğini, buna dikkat çekmek için basın açıklaması yaptıklarını söyledi.

SUÇTA TEKERRÜR TEHLİKESİ’

Savcı tarafından Nöbetçi Sakarya 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi‘ne sevk edilen Melike Kara hakkında mahkeme 1 Mart tarihinde verdiği kararda şöyle dedi:

“Dosyadaki delillerden suçta tekerrür tehlikesinin bulunması dikkate alındığında, soruşturma aşaması sonuçlanıp iddianame düzenlenip kovuşturma aşaması başlayıncaya kadar şüphelinin halkın toplu halde bulunduğu Adapazarı Atatürk Bulvarı, Kentpark ve Çark Caddesi’ne gitmemesi şeklinde adli kontrol önleminin uygulanmasına, şüphelinin adli kontrol önlemine geçerli bir mazereti olmaksızın ve de isteyerek uymaması durumunda şüpheli hakkında hükmedilecek hapis cezasının süresi ne olursa olsun yetkili yargı merciince hemen ve derhal tutuklanabileceğinin ihtarına.”

‘İŞİMİ YAPAMIYORUM’

Mahkemenin kararı ile basın açıklamaları ve yürüyüşlerin yapıldığı yerlere gitmesi yasaklanan Melike Kara, karar nedeniyle işini yapmakta zorlandığını belirterek, “Gayrimenkul ekspresi olduğumdan dolayı bankalarla çalışıyorum. Bu karar yüzünden Atatürk Bulvarı ve Çark Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan Adapazarı Belediyesi’ne bile gidemiyorum” dedi.

Melike Kara olayın kişiselleştirilmemesi için fotoğraf ve görüntü çekilmesini istemeyerek, “Karar ortada. Söyleyecek fazla bir söz de yok” diye konuştu.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.