KadınManşet

Hackerlar bu kez Feminist Gece Yürüyüşünü hedef aldı

0

İstanbul Feminist Kolektif’in facebook sayfası, Feminist Gece Yürüyüşü’ne iki gün kala hacklendi. Sayfayı hackleyenler, 8 Mart Salı akşamı saat 19.00’da Taksim’de başlayacak olan 14. Feminist Gece Yürüyüşü’nün etkinlik davetini iptal ederek yürüyüşün tarihini ve yerini değiştirdi. Sahte etkinliği şikayet etmek ve 8 Mart akşamı yıllardır olduğu gibi Taksim’de toplanacaklarını duyurmak üzere sosyal medya üzerinde hızla bir araya gelen kadınlar, sayfayı geri aldı.

Fatih değil, Taksim

İstanbul Feminist Kolektif’in facebook sayfasını ele geçirenler, bunu belli edecek bir gönderi paylaşmadan, yürüyüşün 10 Mart Perşembe akşamına ertelendiğine, yerinin de katılımın artması ve bazı kadın sanatçıların talebi gerekçesiyle  Fatih Yenikapı olarak değiştiğine dair yeni bir etkinlik açtı. Sayfanın yöneticilerini değiştirdi ve sayfaya dışarıdan gönderi yapılmasına izin vermedi. Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılacak olanlara, yürüyüşün ertelendiği ve Fatih’e alındığı bildirimi gitti.  Durumu fark ederek tepki gösteren kadınlar, İstanbul Feminist Kolektif”in facebook grubu ve kişisel hesapları üzerinden yeniden etkinlik oluşturarak, 14. Feminist Gece Yürüyüşü‘nün 8 Mart Salı akşamı saat 19.00′da Taksim‘de Fransız Kültür Merkezi’nin önünden başlayacağını duyurdu. Facebook ve twitter’da sahte etkinliğin şikayet edilmesi ve yürüyüşün Taksim’de olacağının duyurulması için dayanışma çağrısında bulunuldu.

feminist gwcw yürüyüşü

Hacker saldırılarına dikkat

Feminist Gece Yürüyüşü hackerlarının kişisel hesapları ve sahte etkinlik, kadınların yoğun şikayetleri üzerine birkaç saat içinde kapatıldı. İstanbul Feminst Kolektif’in yanı sıra Barış İçin Kadın Girişimi‘nin hacklenen facebook sayfası da geri alındı. Feminist grupların sosyal medya hesaplarına ve mail gruplarına bu tarz  saldırıların yoğun olduğu ve tanınmayan profillerden gelen iletilerin, maillerin açılmaması uyarısı yapıldı.

Yaşasın Kadın Dayanışması!

İstanbul Feminist Kolektif, sayfayı geri aldıklarını “Sayfamızı geri aldık! Bugün birçoğunuzun bildiği gibi sayfamız hacklendi, 8 Mart etkinliğimiz kapatıldı. Sayfayı hackleyenler yanlış yönlendirmek amacıyla tarih ve yer bilgisi değiştirerek etkinlik açtılar. Belli ki 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşümüz birilerini çok korkutuyor, kadınları alanlardan, sokaklardan uzak tutmak istiyorlar. Bu vesileyle tekrar tekrar: Yaşasın kadın dayanışması! Yaşasın feminist mücadelemiz!” yazarak duyurdu.

feminist yürüyüş

Hacklenen sayfalarını geri almak ve Feminist Gece Yürüyüşü’nün Taksim’de, gününde ve saatinde yapılacağını duyurmak için hızla organize olan kadınlar, bir yandan da yürüyüşün pankartını elleriyle hazırladı.  İstanbul Feminist Kolektif, her yıl çok sesli, çok renkli geçen geleneksel Feminist Gece Yürüyüşlerinin 14.sü için bütün kadınlara ve trans bireylere şöyle çağrı yaptı:

“14 yıldır her 8 Mart’ta feministler olarak, ‘patriyarkaya’, kapitalizme ve heteroseksizme karşı sesimizi yükseltmek için Taksim’de mor bayraklarımız, feminalarımızla gece yürüyüşü yapıyoruz. Hayatlarımıza yöneltilen saldırıların eksilmediği, hayatlarımızı savunmaya devam ettiğimiz bir yılın ardından bu 8 Mart’ta da erkek egemenliğine isyanımızı ve feminist dayanışmamızı yükselteceğiz.”

14. Feminst Gece Yürüyüşü etkinlik sayfası,

https://www.facebook.com/events/523398197843227/

Haber: Güneş DERMENCİ

(Yeşil Gazete) 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.