Doğa MücadelesiManşet

Yeşil Artvin temkinli, “Cerattepe’de maden durdu ama şirket ile güvenlik halen bölgede”

0

Artvin’in Kafkasör Yaylası’nın Cerattepe mevkiindeki bakır madeni inşaatının hukuki süreç bitene kadar durdurulmasına karşın Yeşil Artvin Derneği ‘temkinli’ bir tutum aldı.

4

Görüşme sırasında Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu el sıkışıyor

Diken’de yer alan habere göre özel davetle Ankara’ya giden Artvin valisi, belediye başkanı, il milletvekilleri ve Yeşil Artvin Derneği temsilcilerinden oluşan heyet Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüşmüş, Artvin Belediyesi de sosyal medya hesabından görüşme sürerken hukuki süreç bitene kadar maden şirketinin çalışmalarının durdurulacağı yönünde teminat aldıklarını duyurmuştu. Davutoğlu da bu teminatı doğrulamıştı.

Yeşil Artvin Derneği tarafından yapılan açıklamada ise, maden faaliyetlerinin durdurulduğunu, ancak şirketin ve güvenlik güçlerinin Cerattepe’yi terk etmesi yönündeki taleplerinin karşılanmadığı bildirildi.

3

Derneğin sosyal medya hesaplarından duyurulan açıklamada, “Artvin halkının talebi üzerine şehre yığılan güvenlik güçlerinin çekilmesi ve maden şirketinin Cerattepe’yi terk etmesi gerektiğini söyledik. Ancak bu taleplerimizle ilgili olumlu bir karar henüz alamadık” denildi. Dernek, şirket Cerattepe’yi terk edene kadar mücadelenin sürdürüleceğini vurguladı.

 

(Diken, DHA)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.